Propulsion passar bäst i vanlig vagn

73

Propulsion passar bäst i vanlig vagn

Inte Prix d’Amerique-vässad på något sätt.
Läget med spår tolv är som det är.
Daniel Redén vet inte hur han ska vända sig inför världsstjärnan Propulsions start i V75 på Solvalla på lördagen.

För några veckor sedan kom det definitiva beslutet om att Propulsion ska tävla vidare och att avelskarriären skjuts på framtiden.
C.L.Müllers Memorial på Jägersro för några veckor sedan lektes hem. Då ser det lite värre ut med segerutsikterna i lördagens sjätte avdelning på Solvalla – klassikern Konung Carl XVI:s Gustafs Silverhäst.
500 000 kronor väntar vinnaren och Propulsion blir stor favorit.
– Han har inte haft något uppehåll och fått träna på som vanligt. Allt är bra med honom men jag har inte tok-preppat honom i träningen inför det här loppet, sade Daniel Redén i en intervju i TV12 på fredagen.

”Lutar åt skor”
Propulsion går mot en tredje start i Prix d’Amerique. Tränare hoppas även ha hästen i bästa författning för ännu en start i Elitloppet.
Världens kanske bäste travare vinner förstås inte på beställning. Spelarna vill ha svar på om Propulsion ska gå barfota eller med skor, vagnstyp och hur det blir med huvudlaget.
Frågor Daniel Redén inte kunde ge svar på dagen före.
– Vagnen kommer att bli den vanliga, den passar han bäst i. Huvudlaget har jag inte hunnit bestämma. Jag har inte tagit något beslut ännu om hur det blir med balansen. Som vädret ser ut i dag lutar det åt skor. Jag måste ta mig en koll på banan och kommer att meddela allt samma dag. Nu går han ju hans lopp väldigt sent (klockan 18.20) vilket är otur för då har ju både sol och temperatur gått ner. Vi kör kvällstrav och då kanske det kommer att frysa på.
– Känner att jag svamlar men jag ska försöka vara så klar som möjligt i morgon innan spelstopp. Från spår tolv är det inte kul att gå all in i matchningen mot Prix d’Amerique. Ska han gå max utrustad i morgon när man vill ha honom på topp topp till sista helgen i januari? Det är mycket man måste tänka på som tränare och hästen kan inte heller vara på topp i ett års tid, sade Solvallatränaren i TV12.

”Örjan bestämmer taktiken”
Daniel Redén menar att han vill vinna alla lopp han ställer upp i med Propulsion och alltid tror på chans när hästen startar. Och någon ”omöjlighet” är det förstås inte att en av världens bästa hästar vinner på hemmabanan.
– Men taktik och så lämnar jag helt upp till Örjan att besluta om hur han ska göra utifrån hur hästen känns i loppet. Han har fria händer. Så mycket kan jag säga i alla fall att jag har inte pressat hästen i träning så mycket att han kan gå ut och vinna ett Prix d’Amerique i dag.

Daniel Redén om stallets övriga hästar på V75:
– Don’t Mind Me (V75-1) galopperade bakom bilen senast men brukar normalt vara som ett lås. Så det tror jag inte är någon fara. Han gick med plastade bakfötter senast vilket han gjort en gång tidigare och inte alls fungerat och ska jag vara helt ärlig flöt det inte för honom efter galoppen heller. Nu tar vi bort plasten och antingen blir det skor eller barfota, jag hoppas att det blir barfota runt om. Klart att det är ett minus med skor, jag hoppas få se hästen barfota.
– High Glider (V75-3) är en jäkligt bra häst. Jag gillar honom skarpt och jag tror att han kommer att växa in i en väldigt hög division nästa år. Men det är detsamma som för ”Proppen”, jag vet inte hur det ska gå till för att han ska vinna från det där läget  – men han har i alla fall kapacitet för att vara med och göra upp om det. Han var rejält sjuk efter Bergsåker där han gjorde ett topplopp och fick vila lite. Senaste loppet skvallrar om att formen är högt upp på skalan, säger Solvallatränaren.

Föregående artikelV75 System och Analys till Solvalla 24 november
Nästa artikelRickard Svanstedt inför V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.