Takter kvalade in två

204

takter

Jimmy Takter fick med två hästar till finalen i Hambletonian, när försöken avgjordes natten till söndag svensk tid. Det är Uncle Peter och Guccio som kvalade in via seger respektive en andraplats.

På lördag smäller det på The Meadowlands utanför New York. Då körs världens största treåringslopp, The Hambletonian, och även i år finns svenskintressen med i startfältet. När försöken avgjordes imponerade Jimmy Takters fina treåring Uncle Peter vid segern. Han kördes av Ron Pierce och tog ledningen en bit in i loppet för att sedan släppa täten efter halva distansen. Efter att ha liftat med i rygg på ledaren gick han ut i sista kurvan och kopplade greppet tämligen omgående. Han vann mycket enkelt på tiden 1.10,6/1609a. – Han gjorde ett mycket bra lopp och var inte trött. Jag vet inte var botten är i honom, kommenterade Ron Pierce.

Björn Goops häst utslagen Takters andra häst att kvala in till finalen var Guccio. Han kördes av Jimmy själv och spurtade mycket vasst till andraplatsen. Han var dock utan chans att kunna hota vinnande Knows Nothing och Jody Jamieson. Knows Nothing vann på tiden 1.10,3/1609a efter en invändig resa. I samma lopp blev Riccolo oplacerad, hästen som det var tänkt att Björn Goop skulle ha kört i finalen om han hade kvalat in. I det tredje försöket till Hambletonian spurtvann Market Share för Tim Tetrick på den snabbaste tiden 1.09,9. Här blev det galopp för Jimmy Takters Little Brown Fox.

Även svenskar i Hambo Oaks I försöken till Hambletonian Oaks för de treåriga stona fortsatte svenskframgångarna. Jonas Czernyson-tränade Maven var snabbast av försöksvinnarna på tiden 1.10,1/1609a. Hästen imponerade när hon spurtade till en mycket lätt seger för Yannick Gingras. Här blev Dream On Hanover, tränad av Staffan Lind och ägd av Karl-Erik Bender, fyra.

I det andra försöket vann världsrekordhållarinnan och tillika storfavoriten till slutsegern, Check Me Out, för Tim Tetrick. Trots att hon travade utvändigt om ledaren halva distansen hade hon inga som helst problem att vinna. Superhästen var aldrig pressad på segertiden 1.10,8/1609a. I samma lopp slutade Superstar Hanover och Jimmy Takter trea. Fyra och därmed vidare till final även Jonas Czernysons Holier Than Thou.

Michael Carlsson