Inför EXTRA V75: Ludde släpper inte till CC

211

ludhot

På tisdag är det Extra V75 på Jägersro, med jackpot och Hugo Åbergs Memorial. Hemmatränaren Lutfi Kolgjini har en given huvudroll. – Jag kommer inte att släppa ledningen till Commander Crowe, lovar ”Ludde”.

Det är dags för ”sommarens Elitlopp”, Hugo Åbergs Memorial. Det är Extra V75 och omgången kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 30 miljoner kronor – enbart på sju rätt. Lutfi Kolgjini har sett fram emot Åbergs-kvällen länge. – Det är den bästa kvällen på hela året, det säger jag inte bara för att jag är från Malmö. Det är en fantastisk stämning, säger ”Ludde”. Han har vunnit loppet tre gånger tidigare, 2003 med Revenue samt 2010 och 2011 med Lavec Kronos (som förra året kördes till seger av Erik Adielsson). Lavec Kronos har fått en seg start på året, på fem starter har han vunnit en gång, det var i Danmark i förra starten, då ”Luddes” son Adrian körde hästen. – Lavec Kronos är svårbedömd även för mig. Men han känns som han ska i jobben, och ingen tar en längd på honom i starten. Jag kan i alla fall lova att jag inte kommer att släppa ledningen till Commander Crowe, säger Kolgjini.
Du tänker köra i ledningen med Lavec Kronos? – Det har jag inte sagt. Men jag kommer absolut inte att släppa till Commander Crowe direkt.

Michael November är bästa chansen Hugo Åbergs Memorial går som avdelning 6 på V75. Kolgjini har hästar i samtliga V75-avdelningar. – Den bästa vinstchansen är 5 Michael November i V75-5, säger Kolgjini. Michael November, tidigare i Tyskland, debuterar i Sverige som sexåring – intressant är att han är en son till svenska Prix d’Amerique-vinnande stoet Ina Scot (1995). – Han har tagit 17 segrar, så det är en väldigt rutinerad häst, trots att han startar i ett lopp för hästar som inte tjänat mer än 250 000 kronor. Hur startsnabb är han? – Det vet jag ärligt talat inte. Men han känns så pass fin när jag kör honom i jobben, att han måste ha bra vinstchans i det här loppet. Dina andra hästar? – Jag ställer alltid i ordning hästarna till den här dagen, de kommer att göra bra prestationer!
”Har en passande uppgift” Så här säger Kolgjini kort om de övriga chanserna på V75: – 1 Kaffir Face (V75-1) fick vila lite i några veckor. Hästen känns bra, men spår ett är inte bra för honom här, det kan bli lite problem. – 6 Alki Flevo (V75-2) som vi har fått in i träning nu, har jag lite svårt att sätta in i det här loppet. Det är en fin häst, men han har haft lite svårt att leverera tidigare, tycker jag. – Både 9 Orione Spin och 10 October Kronos (V75-3) är två fantastiska hästar. Orione Spin är lite bättre, men från de här spåren är de väl bara outsiders båda två. – 7 Mosaique Face (V75-4) var bra som knappt slagen tvåa mot Noble Knight senast, han gjorde ett bra lopp då och räknas igen. 1 Paparazzi i samma lopp har inte tävlat på ett tag och behöver normalt loppet. Men det är än riktigt kapabel häst och för de som garderar kan han vara värd ett streck. – 13 Eliott Hall (V75-7) har en ganska typisk och passande uppgift, med tillägg över tre kilometer. Det är hårt motstånd, men han ska vara med och göra upp om det.
Robert Okpu

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTakter kvalade in två
Nästa artikelSuccé för Stig-Erik i Tyskland