Tangerat världsrekord av Sebastian K

210

sebastian k

Sebastian K. och Åke Svanstedt presenterade sig med besked i USA.
I stjärnhästens första start på The Meadowlands blev det en imponerande seger på tiden 1.08,5 – tangerat världsrekord på milebana.
– Jag hade kunnat köra någon tiondel snabbare, säger Åke Svanstedt.

Efter en lång vila och uppträningsperiod i Florida var det dags för Sebastian K. att visa vad han går för i Nordamerika. Han gjorde på lördagskvällen sin första start på The Meadowlands utanför New York – och det blev stor succé direkt.
Åke Svanstedt såg ut att ha ”ett ton i linorna” när han lät Sebastian K. tassa med som tredje häst på innerspår i det första försöket av Arthur J Cutler Memorial.
Ledningen togs av favoriten Modern Family som drog i ett stenhårt tempo för Tim Tetrick. I sista kurvan lyfte Svanstedt ut den barfotadansande Sebastian K. som direkt slog klorna i konkurrenterna in på upploppet. Ledande Modern Family blev en munsbit och Sebastian K. såg dunderfin ut när han lekande lätt gick ifrån helt odriven på nytt världsrekord för äldre hingstar och tangerat världsrekord på milebana med 1.08,5/1609a. Rekordet innehas även av Giant Diablo, Muscle Hill, Donato Hanover, Lucky Jim och Chapter Seven.
– Hade jag vetat att jag var så nära rekordet hade jag kunnat köra någon tiondel snabbare. Hästen var i alla fall väldigt bra och vi fick ett bra kvitto på att vinterträningen har fungerat fint, säger Åke Svanstedt på sin hemsida svanstedtstable.com.
– Det var lite tidigt att gå ut i andraspår men dom kom bakifrån och jag ville ju inte bli fastlåst. Hoppas att han tar loppet på rätt sätt, då blir det spännande i finalen nästa vecka, säger Åke.
Förstapriset i försöket var 130 000 kronor och i finalen i Cutler Memorial som körs nästa lördag den 17 maj väntar 600 000 kronor till vinnaren.
Det andra försöket vanns av Market Share som för Tim Tetrick enkelt spurtade ner Arch Madness på tiden 1.08,7.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Mantorp 12/5-2014
Nästa artikelKolgjini rasande i Danmark

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.