Kolgjini rasande i Danmark

279

kolgjini_rasande

En helvit häst på innerplan skrämde ledaren Mosaique Face till galopp i Copenhagen Cup.
– Det är ett rent jävla lalleri. Jag ska faktiskt rekommendera mina ägare att stämma den här banan, dundrade kusken och tränaren Lutfi Kolgjini.

Hästen som ledde defileringen till storloppet Copenhagen Cup avgjorde kanske loppet. Hästen, en helvit vacker häst med röd kusk och röd sele, var förstås inspirerad av Dannebrogen, den danska flaggan – och ett snyggt inslag i defileringen till Danmarks största travlopp.
Men efter defileringen och under loppet fanns hästen av någon anledning kvar på innerplan där den kördes runt i bakvarv mot fältet.

Skrämd i ledningen
Lutfi Kolgjini fick en drömstart med sin derbyvinnare Mosaique Face och kopplade tidigt ett grepp på storloppet med drygt 900 000 kronor till vinnaren.
När hästarna kom upp bortre långsidan för första gången så mötte de den vita hästen och Mosaique Face blev rädd, skyggade utåt i banan och galopperade. Lutfi Kolgjini i sulkyn var chanslös att parera situationen.
Dagen var förstås förstörd.
Lutfi Kolgjini var mycket arg både på banan och på stallbacken efteråt.
– Det är stor skandal! Det är 900 000 kronor till vinnaren. Det är ett rent jävla lalleri på den här banan, sa han och fortsatte.
– Det är fruktansvärt oförskämt mot mina ägare och mot mig, som har hästen i ordning, det är stora pengar – och så kommer det en vit häst joggande…det är så skandalöst! Jag ska faktiskt rekommendera mina ägare att stämma den här banan, sa Lutfi Kolgjini.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelTangerat världsrekord av Sebastian K
Nästa artikelCaballion och Björn Goop vann Copenhagen Cup

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.