Caballion och Björn Goop vann Copenhagen Cup

287

caballion_copenhagen cup

Urstarke Caballion vann ett dramatiskt Copenhagen Cup.
Enligt kusken Björn Goop en prestation som borde ge en biljett till Elitloppet.
– Han är befogad en biljett när han var så här bra. Jag har aldrig kört en starkare häst.

Svenskägde, svenskfödde men franskstammande Caballion tränas numera av Franck Leblanc i Frankrike och inför de skandinaviska storloppen har träningsrapporterna gått i dur. Svenske toppkusken Björn Goop anlitades för att sköta tömmarna i söndags storlopp Copenhagen Cup och förutom förstapriset på drygt 900 000 kronor siktade man på en biljett till Elitloppet.
Solvallas sportchef Tore Fyrand höll på biljetten på söndagen trots att Caballion imponerade stort när han gjorde grovjobbet själv utvändigt ledaren på Charlottenlund i Köpenhamn.
– Vi väntar tills i morgon, sa Tore Fyrand som var gäst i V75 Direkt i TV12.

Goop visade skickliga körhänder
Segerkusken Björn Goop var dock klar över vad han tycker.
– Om man vinner Copenhagen Cup med huvan kvar, skygglapparna odragna och vinner från dödens… Det borde räcka för en inbjudan.
Björn Goop var offensiv och klev tidigt fram utvändigt om ledaren Uncle Peter, som kom till spets strax efter att Mosaique Face i ledningen blivit skrämd av en vit häst på innerplan och galopperat efter drygt 500 meter.
Men Caballion är ingen lätt häst och lika stark han är lika lätt kan han ha för att tappa travet. Björn Goop fick använda all sin skicklighet för att hålla den åttaårige fuxen i trav över upploppet.
– Det är en sjuhelvetets till häst, men de ska trava också… Det var nära till galopp, men han skärpte sig och höll ihop travet. Du känner vilken enorm kraft det finns i hästen. Jag har aldrig kört någon starkare häst, det är en jättekapabel häst, sa Björn Goop.
Bakom Caballion spurtade danske Orali sylvasst till andrapriset till Tore Fyrands glädje. Solvallas sportchef vill gärna kunna bjuda in en dansk häst till Elitloppet. Men som sagt var, inga besked på söndagen.
Trea blev Roger Walmann-tränade Magic Tonight i händerna på Örjan Kihlström.

Vann 9,3 miljoner kronor på V75
Copenhagen Cup ingick i Extra V75 och det blev en dramatisk V75-omgång där till slut en ensam vinnare tog hela sjurättspotten på 8 982 412 kronor. Den vinnande kupongen kostade 144 kronor och totalt blev vinsten 9 345 371 kronor.
Sex rätt gav 24 884 kronor och fem rätt 647 kronor.

Inom V75-spelet noterade vi…
…att Alfas Da Vinci tog tredje raka segern när han avgjorde långloppet V75-1 tillsammans med sin tränare Joakim Lövgren.
…att det blev hemmaseger genom Tano Bork och Christian Lindhardt i V75-2 som var ett högklassigt fyraåringslopp. En häst för det danska derbyt?
…att omgångens V75-skräll kom i V75-3 då 103-oddsaren Race Cowboyland satte nosen först i en tät slutstrid mellan tre hästar tillsammans med kusken Morten Friis. Race Cowboyland skuggade Västerboonthenews, som ledde anfallet i tredjespår på sista bortre långsidan, och hade sedan bäst fart under hovarna över upploppet och fångade in ledaren State Of Liberty kort före mål.
…att Björn Goop jobbade in 25-oddsaren Magiccarpetride US till en knapp seger i V75-4. Luckan kom perfekt från rygg ledaren in på upploppet och ledaren Jaguar Broline fångades in i absolut sista stegen.
…att Erik Adielsson hade full kontroll i V75-5 mest hela vägen bakom Flemming Jensen-tränade Codebreaker som bekvämt fick överta ledningen från stallkamraten Rasser Vang.
…att V75-6 fick en dramatisk upplösning då ledaren Nothing But Class bröt ut på upploppet och släppte fram vinnaren Stelton invändigt.
– Det var surt ju…, han vinglade ut och jag kunde inte styra honom. Det var mitt fel så klart, jag redde inte ut det denne gången, sa Peter Untersteiner som blev snuvad på fina förstapriset på drygt 225 000 kronor i det högklassiga femåringsloppet.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelKolgjini rasande i Danmark
Nästa artikelLunchdubbel Romme 13/5-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.