Tarzan: ”Jag är inte det minsta nervös”

21

Det var ”jättenära” start i Prix d’Amérique, men febersläng satte stopp för drömmötet med Bold Eagle.

Nu årsdebuterar superhästen Nuncio på Axevalla och som storfavorit inom V75-spelet.

– Jag är inte det minsta nervös. Han har gjort 51 starter och aldrig gjort mig besviken, säger tränaren Stefan ”Tarzan” Melander till Trav365.

Det var ”jättenära” start i Prix d’Amérique, men febersläng satte stopp för drömmötet med Bold Eagle.

Nu årsdebuterar superhästen Nuncio på Axevalla och som storfavorit inom V75-spelet.

– Jag är inte det minsta nervös. Han har gjort 51 starter och aldrig gjort mig besviken, säger tränaren Stefan ”Tarzan” Melander till Trav365.

”Var synd”

På lördag, 18 februari, är det på dagen fem månader sedan travpubliken fick njuta av superhästen Nuncio på tävlingsbanan.

Melanders plan var att starta i gång hästen på Solvalla 7 december, för att sedan låta Nuncio bekanta sig med kolstybben på Vincennes under julhelgen i Pari – och sedan möta Bold Eagle i Prix d’Amérique.

Så blev det inte.

En kort febersläng satte stopp för de långt gångna planerna.

Hur nära var det start i Prix d’Amérique?

– Jättenära. Om han inte hade fått feber där så hade han ju startat. Allt hade gått perfekt fram till 7 december, det är klart att vi hade några snödagar också. Men det var synd. Klart det hade varit roligt, men vi får åka någon annan gång…

”Ingen maskin”

Nuncio fick stanna hemma på gården och träna istället.

Hur skulle du betygsätta vinterträningen, från 1 till 10?

– Det vet jag inte, det kan jag inte, så analyser kan jag inte göra. Men sen årskiftet har det varit perfekt, det är klart att det varit lite berg- och dalbana, dåligt väder, vi vi har haft en jättebra bana att träna på.

Nuncio blir en av V75-historiens största favoriter när han startar från spår 7 i V75-4 på lördag.

– Man vet ju inte, det är ingen maskin, inte bästa spåret och om banan blir lös är det inte bra. Men Nuncio är väldigt fin, jag har varit ute och kört honom nu, allt är normalt.

Är du orolig eller nervös?

– Jag är inte det minsta nervös. Han har gjort 51 starter och aldrig gjort mig besviken.

Åker du till Axevalla eller stannar du hemma+

– Nu ska jag åka på trav, jag har inte varit mycket på trav, det är ju dåligt, när det är 18 februari. Jag ska kolla och värma lite. Allt ser som sagt bra ut, och skulle det inte se bra ut, då skulle vi ju inte åka.

Stefan Melander köpte Nuncio för 7 000 dollar, när Nuncio var 1,5 år gammal. Hittills i karriären har stjärnan starta 51 gånger, aldrig varit sämre än trea (!) och sprungit in 27,5 miljoner kronor hittills.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Tarzan: ”Jag är inte
det minsta nervös”

Föregående artikelTårarna i TV4: ”Blev jobbigt”
Nästa artikelHan kände inte till Melanders planer

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.