Tarzan om Nuncio: ”Kraftigt minus nu”

15

Stefan ”Tarzan” Melander känner sig i underläge gentemot franska travstjärnan Bold Eagle.

– Det här vädret får inte fortsätta. Jag ligger redan på kraftigt minus med Nuncio, säger Solvallatränaren två och en halv månad före det stora slaget i Paris.

Elitloppsvinnaren Nuncio har inte startat sedan segern i Trotting Masters i Oslo i mitten av september. Stefan Melanders Prix d’Amerique-kandidat har kunnat träna som vanligt hemma på gården i Enköping och så lång allt väl.

Nu när vintern anlänt har Melander emellertid börjat noja lite. Kommer han att kunna sätta Nuncio i bästa skick till uppgifterna i december och januari?

Under måndagen föll snön i så gott som hela mälardalsområdet.

– Det får bara inte bli så dåligt väder som det varit i några dagar nu. Börjar det strula blir det inte roligt. I dag skulle det exempelvis inte komma en snögnutta – och så snöade det hela dagen, summerar han måndagen med hästarna.

Nuncio gillar inte vitt

Nuncio – född och uppvuxen i Amerika – har visat sig ogilla det vita mer än många andra av stallets hästar.

Melander har en gård i Normandie i Frankrike där klimatet är ett annat men att Nuncio skulle förberedas där längre än nödvändigt ingår inte i planen.

– Det är alldeles för tidigt att åka nu i början av november, för då kan jag inte förbereda honom som jag vill. Samtidigt är han inte van vid snön. Hästen gillade det inte förra vintern och kommer nog inte att gilla det nu heller. Så jag hoppas att det bara är tillfälligheter med vädret.

Guarato har kopplat grepp

På torsdag startar den franske stjärnan Bold Eagle på Vincennes. Efter loppet väntas Sebastien Guarato avslöja de ungefärliga planerna med Prix d’Amerique-vinnaren fram till dem sista söndagen i januari.

Stefan Melander har tidigare gått ut med att han är intresserad av femåringsloppet Prix Tenor de Baune på Vincennes på juldagen med Nuncio.

Han menar att Sebastien Guarato kopplat ett litet grepp som kan träna under drägligare väderförhållanden.

– Jag kollar all utlandssport och det klart att jag kollar på torsdag också då det är fina hästar ute. Men jag tror inte att det bara är Bold Eagle som kommer att vara tuff i vinter. Jag kan inte namne någon men fransmännen har inte precis dåliga hästar den här säsongen.

”Kan inte trycka på”

Stefan Melander gamle lärling Daniel Redén är en annan med Prix d’Amerique i sikte.

– Det ser spännande ut för Redén. Ja, det ser spännande ut för mig med – det är bara det att jag ligger på kraftigt minus för dagen.

Nuncio har kunnat tränas normalt sedan 15 september när hästen vann i Oslo. Men marginalerna är små menar Solvallatränaren som inte säger sig ha koll på när det kan vara aktuellt att starta Nuncio nästa gång.

– Jag har inte tittat. Så det får bli en överraskning. Tittar inte så långt fram heller. Just nu är det vädret. Det är besvärligt att träna här där jag håller till om det blir vinter. Det handlar om att jag inte kan trycka på i några farter om det börjar bli hårt i backen och en massa snö.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Tarzan om Nuncio:
”Kraftigt minus nu”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Konstigt att se sig själv överallt”
Nästa artikelGiftermål – på Halmstadtravet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.