Tarzan optimist inför V86

19

tarzan optimist

Fjorton hästar till start på V86.
Stefan ”Tarzan” Melander har laddat rejält och bland annat ställs fyraårige talangen Volstead för första gången mot äldre motstånd i anrika storloppet C Th Ericssons Memorial.
– Han kommer hävda sig bra mot de här, jag tror det är en bra chans, säger Solvallatränaren.

USA-födde Volstead är ännu ett i raden av auktionsfynd Stefan Melander har gjort på andra sidan Atlanten. Hästen kostade 50 000 dollar när han ropades in i Lexington, Kentucky.
Totalt har Stefan Melander 23 USA-födda fyraåringar i sitt stall hemma i Enköping. Guldkornen hittills är förstås Nuncio, som tjänat 16,6 miljoner, och Scarlet Knight-systern Ruby Trap, 1,2 miljoner kronor. Ytterligare sju har tjänat mellan 300 000-500 000 kronor.
– Det har gått bra, ändå har jag varit snäll med dem, gett dem tid och tagit det lugnt. Det är en bra kull. Och så har vi även Al Dente i stallet på det, säger Stefan Melander.

Tillhör kulltoppen
Volstead, som tjänat 1,9 miljoner kronor, har tagit jättekliv den här säsongen och efter seger i Konung Gustaf V:s Pokal och en andraplats i Sprintermästaren tillhör han den definitiva kulltoppen bland hästarna födda 2011.
Hur ser du på onsdagens uppgift mot äldre hästar?
– Helst vill jag förstås att han startar mot fyraåringar, men vi har inget val…det finns inget annat lopp till honom eftersom han har kutat in så mycket. Men det är inget som oroar, kanske antal starter i så fall…han är orutinerad. Men jag tycker att är man fyra år kan man möta äldre hästar, jag har inte varit rädd att starta fyraåringar i Elitloppet och det gick bra för både Scarlet Knight och Nuncio.
– Nu är det 2 640 meter och han är stark hästen. Det ser spännande ut. Jag tror det här är en häst utöver det vanliga. Han kommer hävda sig bra mot de här, jag tror det är en bra chans, säger Stefan Melander.
I samma lopp har du även med Nato Dream och Friction. Vad tror du om deras chanser?
– Nato har ryckt upp sig kraftigt, men ändå är jag jättebesviken. Jag trodde det här var en kanonhäst. Ändå har det gått lite bättre i år. När det gäller Friction tycker jag att det är tråkigt att det inte fungerar. Tyvärr hittar vi inget fel på honom, säger Stefan Melander.

Ytterligare elva V86-chanser
Solvallatränaren har ytterligare elva hästar till start inom V86-spelet:
High Expectation (V86-1) har tre raka seger. Hon har gått jättebra tider och ligger på 1.14-tider. Det är en fin häst, kanske typisk för oss, som börjar dåligt och sedan blir bättre och bättre.
Glareshield (V86-2) är fortfarande lite seg och jag har inte så stora förhoppningar.
Upper Class (V86-4) har inte startat på länge och är svårbedömd.
Panoramic (V86-5) han har fungerat bra på slutet. med honom är det inte som det brukar…han blir istället bättre MED skor. Han var duktig senast och har bra form.
Classification (V85-5) får ligga i lådan med besvikna hästar. Han får inte till det.
I V86-7 har Stefan Melander tre hästar till start och alla tre kommer med färsk Solvallaseger i ryggen.
Digital Extreme (V86-7) gick i mål med krafter kvar senast och blir bättre och bättre. Han har ett kanonläge. Men jag har svårt att ranka mina tre i det här loppet, det är tre fina hästar.
Digital Friend (V86-7) har minst hårdhet av mina tre men också jättefin.
Angle Of Attack (V86-7) visade senast är oerhörd fart, men är osäker. Alla tre här är kanonfina.
Lincoln Lawyer (V86-8) är en jättefin häst. Han blir bättre och bättre och det känns som polletten är på väg att åka ner. Bra kapacitet.
First Visit (V86-8) har tyvärr svårt att få till det. Det går tyvärr inte och även om han kändes fin senast är det inte för de som spelar vinnare.
Integrated (V86-8) ska i försöka byta ut någon av alla nollorna med nån siffra.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.