V86

49

dd-tips dd-blogg

Gårdagens kval till derbystoet och framförallt det öppna derbyt blev ju inte riktigt vad man räknat med på förhand. De flesta loppen vanns från bakspår och utdelningen på V75 sköt iväg. Bevisar bara åter att travspel inte är helt lätt och det är så det ska vara. Vi får två öppna finaler som ska bli mycket trevliga att se.
Var det någon mer än jag själv som upptäckte att jag helt sonika glömde bort det sista kvalloppet till derbystoet? Bra kolla där Johansson! 😀 Faktum är att vinnaren av det sista kvalloppet, Diamond River, nog är min vinnare i finalen. Det var ett riktigt fint intryck på henne och jag tror hon tar hem det. Upploppsfight med Nancy America och Empress Brodda!
Min vinnare efter kvalen och lottningen av Svenskt Travderby är From Dust To Dawn. Tyckte han gjorde det riktigt bra när han kämpade ner Al Dente över upploppet. Men som sagt, det är ett väldigt öppet lopp och ska han vinna loppet så ska det även klaffa. Min tidiga vinnare Emmett Brown var jag lite besviken på igår och ska han ha med segern att göra i finalen får han rycka upp sig.

I dagens krönika på Trav365 aktualiserar Björn Goop debatten om skoinfon. Han skriver att om en häst tävlar med annan balans än den som är anmäld ska hästen diskas. Kanske inte om hästen tappar en sko under loppet men tappar den båda skorna ska den diskas.
Jag tycker det är rätt. Det skulle givetvis bli många sura miner på inte minst tränaren men även ägare och spelare. Men det behövs ett krafttag mot det där fusket. Det är dock några saker som behöver kvalitetsäkras innan man skulle kunna ha ett sådant straff men i nuläget är det väl bara böter och det är inte tillräckligt kännbart straff. Uppenbarligen. Skulle hästen däremot diskas så kan jag lova att det dröjer bra länge till man upprepar ”misstaget” med felaktig balansinformation.

Ikväll är det Solvalla som gäller och det är ett par rätt trevliga lopp. Bl.a. C Th Ericsson memorial med 100.000 i förstapris. Loppet, V86-3, går över 2640a och även om det bara blev ett sjuhästarsfält blir det nog ett bra race ändå. Men jag är lite förvånad att 7 Volstead ser ut att bli klar favorit. Han möter ändå rutinerade långluffare som 1 Candor Hall och 5 Spring Erom. Jag synar defintivt Volstead. Spring Erom är min förstahäst och drag. Candor Hall får också plats och likaså 6 Luckycharm Hanover som näst senast spurtade hem ett lopp över samma distans som idag på ett enkelt sätt och på väldigt pigga ben. Senast gick han i dödens på Nahar och höll klart bra till tredjeplatsen. Ska definitivt med på lappen!

DD-1 är Gay Noons lopp och även det med 100.000 i förstapris. Det är tolv treåringar som gör upp och det är några rätt så fina treåringar. Jag streckar fyra hästar och hoppas överleva. 1 Digital Extreme kan nog öppna hyfsat och bör få en bra resa, tidig för mig. 5 Flash Håleryd visade upp en härlig inställning när han vann på Halmstad näst senast. Senast var han ok från rygg ledaren men kunde nog inte växla tempo där. Spännande uppgift här. 7 Bacan Degato gillar jag. Han kan vara lite småtrög och lätt oinspirerad i träning hemma men han har utvecklats mycket och musklat till sig. Blir mycket spännande att se honom mot detta motståndet.
Sista strecket till 8 Tobacco som Walmann låter ganska uppåt kring. När Roger låter uppåt ska man lyssna!

DD-2 stänger jag med 3 Raggio d’Elite och 5 Seedorf OMF. ”Ragge” har gjort två bra insatser i Johan Untersteiners regi och senast gick han ett lika snabbt slutvarv som vinnaren Idi men hade alldeles för långt fram och Idi är en fin häst i grunden som ser ut att vara tillbaka i fint slag. Nu möter han Seedorf OMF som Stig H låter positiv kring OM han sköter sig. Just att hålla sig till rätt gångart har varit Seedorf OMF:s akilleshäl men om han travar hela vägen så låter det som att det är en rätt så kapabel kuse. Låser med de två och håller tummarna för att det räcker.

DD-1: 1,5,7,8
DD-2: 3,5
Min raka DD: 7-3
Dagens Bubblare: 8-3,5

9 Miss Montechristo i V86-1 har imponerat på mig och senast var hon grym. Jag tror det kan bli lite tempo här och då fäller hon många till slut. Alla tror jag för jag spikar.
Det är väl galopp mot för 4 Ferry Boko i V86-2. Många lurar bakom om han gör bort sig. En eller alla.
V86-4 löser jag med tre streck. 1 Mellby Diamant, 5 Right For Glory och 12 Windwalker. Windwalker är nog lite extra men han har lottats till sämsta läget och bättre kusar än honom har torskat pga dåligt utgångsläge. Right For Glory är draget. Snabb från start.
V86-5 är ett hyfsat öppet och spelvänligt lopp. Jag tänker låsa det med 9 Sudbury och 10 Ramboldo Jet. Stig H skriver att Ramboldo Jet ska ha gått framåt med loppen. Med lite draghjälp kommer han ta ner många. Sudbury har fin kapacitet och kommer avsluta vasst med rätt lopp.
V86-6 är ett uttagningslopp till KG Bertmarks minne 2015. 1 Rocky Reach, 4 Remote Control och 9 Duffman spelar jag med. Har man råd tar man givetvis med fler, det är ju ändå amatörer som kör 😉

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.