Tävlingskarriären är över för Yarrah Boko

151

image-21

En tredje gaffelbandsskada sätter stopp för Norges bästa häst som nu blir avelshingst.
– Det har varit en fantastisk upplevelse att ha fått träna Yarrah Boko. Det är bara att tacka och bocka för allt han har gjort, säger Trond Anderssen.

Yarrah Boko, som har sprungit in över elva miljoner kronor, blev halt igen förra veckan. Efter ett snabbjobb så svullnade hästen upp i ett ben och kretsen kring honom fick tacka nej till Oslo Grand Prix. Under tisdagen så undersöktes han av veterinär på Bjerke travbana i Oslo.
– Han har fått en ny gaffelbandsskada som är högre upp på benet den här gången. Så nu får vi sätta punkt för tävlingskarriären. Hästen har haft två gaffelbandsskador tidigare och kommit tillbaka men nu var det ett lätt beslut att ta och han får bli avelshingst istället. Vi har hållit de tidigare skadorna i schack ganska länge och vi har sagt att allt som blev efter den andra skadan har bara varit bonus, säger tränaren Trond Anderssen.
– Det har varit en fantastisk upplevelse att ha fått träna Yarrah Boko. En undantagshäst som trots två svåra skador tidigare har kommit tillbaka och krigat i toppen.

Vunnit på Vincennes fyra år i rad

Vad minns du bäst av hans karriär?
– Oj, det är så många fina minnen. Han har vunnit lopp på Vincennes fyra år i rad och det är väl ingen utländsk häst som har gjort tidigare. Han har vunnit Prix de Belgique två gånger och det har bara två hästar lyckats med. Det var även fantastiskt när han blev trea i årets Prix d’Amerique.
– Sedan har han har vunnit många lopp i både Norge och i Sverige, bland annat ett försök till Elitloppet, Harper Hanovers lopp och Svenskt Mästerskap.
– Hästen är nio år och jag hade hoppats på en säsong till med en vinter i Frankrike men nu blev det som det blev. Som jag sa så har allt som har varit efter den andra skadan bara varit en stor, stor bonus. Det är bara att tacka och bocka för att man har fått träna en så fin häst. Det ska bli spännande att följa honom i aveln, säger Trond Anderssen.
Yarrah Boko tog 35 segrar på 83 starter.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar EXTRA V75 Bjerke 8 maj 2014
Nästa artikelFlyttfrågan är åter aktuell för Robert Bergh

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.