Flyttfrågan är åter aktuell för Robert Bergh

195

image-22

I vintras gick Robert Bergh ut med att han hade planer på att flytta från Bergsåker, alternativt bygga ut hemma på gården.
Efter att ha fått nej av grannen om att köpa mer mark är flyttfrågan återigen aktuell.
– Det finns en ny gård som hänger i luften, säger Robert Bergh.

Den senaste tiden har det spekulerats i att Bergsåkers stora affischnamn förhandlar med en annan bana som han ska flytta till. Robert Bergh, som ligger tvåa i den allsvenska tränarligan, har det senaste året funderat på att antingen hitta en ny gård som har plats för 120 till 150 hästar, endera bygga ut hemma i Sundsvall. Detta eftersom han anser sig för trångbodd med de dryga 100 hästar som han har i träning.
Hur är dagsläget med flyttplanerna?
– Det kändes som att jag i mars hade tagit beslutet att bli kvar här, men den mark vi hade pratat om försvann, säger Bergh.
Kan du utveckla det?
– Det var långt gångna diskussioner om att få köpa mer mark av min granne. Men nu har de ångrat sig i familjen och vill inte sälja. Detta trots att det bara är skog och sly på den marken som jag vill köpa. Jag behöver ha mer hagmarker och har därför varit runt och kollat på en del andra gårdar i landet. Det finns fortfarande någon ny gård kvar som hänger i luften. Mer än så vill jag inte säga.
– Samtidigt har jag det så enormt bra här. Det ska mycket till för att slå den här gården jag har med banor och stallar och den här miljön. Dessutom bor jag själv i ett hus på andra sidan och har även en stuga nere vid vattnet.
– Men det är en kombination av andra saker om man vill utöka hästantalet och resorna till Frankrike som man måste ta i beaktning.

”Tungjobbat med Frankrike-resorna”

Så i dagsläget är det ingenting som är klart hur det blir framöver?
– Nej, alternativet har varit att antingen bygger vi ut med 50 boxar och får mer hagmarker, eller så tittar man efter någon annanstans att investera. Helst vill jag att det ska vara i Stockholm, Göteborg, eller Malmö-området.
– Sedan har vi det här med Frankrike att det är så tungjobbat med alla resorna. När man landar i Stockholm så har man halva resvägen kvar och det tar en hel dag att bara resa. Det blir många dagar på ett år eftersom jag vill ha hästar där nere året runt och tävla med dem och inte bara under några månader på vintermeetinget, säger Robert Bergh som just nu har tolv hästar hos Ulf Nordin i Frankrike.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTävlingskarriären är över för Yarrah Boko
Nästa artikelAdrian Kolgjini om V75 Östersund 7 juni 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.