Till Kalmar för att ta revansch

30

Till Kalmar för att ta revanschSenast galopperade båda bort sig.
Nu åker de till Kalmar för att ta revansch.
Räkna med Timo Nurmos V75-duo i lördagens jackpotomgång.
– Zenit Brick är hetast men har man flera streck i Linus Boys lopp kan man strecka honom också, säger stallets försteman Claes-Göran Björkroth.

V75-dagen på Solvalla för tre veckor sedan vill stall Timo Nurmos helst glömma. Det var V75-finaler och av fem startande hästar blev det som bäst en tredjeplats. Den hårdast betrodda i stallets kvintett, Zenit Brick (V75-5), galopperade bort sina möjligheter redan i första sväng.
– Han träffade en sådan där plaststolpe (banmarkering reds anm) på innerspåret, blev skärrad av det och hoppade. Vi får glömma det loppet, säger Claes-Göran Björkroth.
Då hade Zenit Brick innerspår och därifrån hamnade den inte allt för startsnabba hästen i tredje par invändigt. Den här gången har han ett mer gynnsamt utgångsläge i spår tre bakom startbilen.
– Utgångsläget är bra. Han känns fin i träningen, normal som han har gjort tidigare, så han är i bra ordning och ska göra ett bra lopp. Han ska gå med skor som vanligt och han ska streckas.

Fin form och eventuellt skoryck
Om förutsättningarna är närmast perfekta för Zenit Brick är de mindre gynnsamma för hans stallkamrat Linus Boy (V75-6).
– Innerspår över kort distans är inte helt optimalt för hans del. Jag har ingen koll på hur de andra kan öppna men han är inte hypersnabb ut så han kan bli över från start. Men hästen är i ordning och strular det inte för mycket kommer han säkert att göra ett bra lopp.
Linus Boy såg väldigt taggad ut när han senast galopperade i andra par utvändigt varvet från mål.
– Han blev lite väl ivrig och galopperade av den anledningen. Nu ändrar vi till ett öppnare huvudlag för att han ska hålla sig lugnare. Det är inte helt omöjligt att det även blir skoryck men vi går inte in på det än.
Vilket råd ger du till jackpotjägarna?
– Streckar man på lite i Linus Boys lopp kan man ta med honom men i första hand är det Zenit Brick som ska med på kupongen.

Föregående artikelRögles SHL-häst – bästa V75-chansen
Nästa artikelHästen som aldrig förlorat med Takter

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.