Hästen som aldrig förlorat med Takter

43

Tre gånger har toppkusken Johnny Takter kört Othala – samtliga tre gånger har det slutat med seger.

På lördag startar ekipaget på V75 från Kalmar.

– Men vi fick inget toppläge, säger Johnny Takter till Trav365.

V75-jackpott från Kalmar på lördag – där en ensam vinnare beräknas kamma hem 48 miljoner kronor.

När Trav365 tog en titt i statistikboken så var det ett ekipage som stack ut. Johnny Takter och Petru Puros 15 Othala (V75-2).

Anledningen: Johnny Takter har aldrig förlorat bakom det sjuåriga stoet, tre starter tillsammans har slutat med tre segrar.

”Hon är lite missgynnad”

Senast vann Othala på V75 från Axevalla, men trots statistiken med Johnny Takter hamnar hon lite i skymundan av V75-spelarna den här lördagen till förmån för Peter Untersteiners 2 Kash Brodda, där Peter Untersteiner tidigare i veckan gått ut med en varning till V75-spelarna här på Trav365.

– Får Othala lite hjälp under vägen så har hon absolut kapacitet för att vinna igen, det är ingen dålig häst och hon var väldigt fin vid seger senast, säger Johnny Takter till Trav365 och fortsätter:

– Men det är inget toppläge den här gången, men med lite flax under vägen ska det kunna gå.

Näst senast vann Othala från köposition, och senast vann hon efter tidig ledning. Takter är inne på att det sjuåriga stoet går bäst när hon är med där framme direkt.

– Hon är lite missgynnad av det här utgångsläget kan jag tänka mig, jag tycker hon är betydligt bättre med framspår. Tjejen som sköter hästen säger att hon är som bäst då hon är med där framme direkt, och jag tycker det stämmer delvis. Även om hon vann bakifrån näst senast så sprang hon lite på halvfart då.

”Vill inte lämna avslag”

Hur ska ni lösa uppgiften på lördag, för att fortsatt vara hundraprocentiga tillsammans?

– Det gäller att vi kommer iväg bra och kommer fram bra, för att vi ska räknas. Men, jag vill inte göra avslag på henne för kapaciteten har hon, men som sagt, hon är nog som bäst då hon är med där framme.

Är det annars så att vissa hästar passar bättre med vissa kuskar?

– De springer bra hästarna, men visst kan det vara så att vissa hästar passar vissa kuskar bättre, men gällande Othala så tror jag mer det är en tillfällighet för det är ingen komplicerad häst som jag upplever det. Ibland är det så att man har lite flax och hamnar bra på det.

Du kör i sex av de sju V75-avdelningarna på lördag, något annat som spelarna ska ta med sig?

– Jag går in med förutsättningarna att hästarna är i bra ordning, utan att gå in på några namn så ser de ut att ha bra form hästarna. Några har lite taskiga utgångslägen, men vi ska göra det bästa av situationen och försöka sätta dit några av dem. Jag kör fina hästar på lördag, men det är alltid tuff konkurrens på V75 och man ska ha lite flax också, säger Johnny Takter.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Hästen som aldrig
förlorat med Takter

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTill Kalmar för att ta revansch
Nästa artikelSimon Zion: ”Det känns overkligt”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.