Timo Nurmos: ”Mycket bra känsla för alla tre”

33

Foto: Kanal 75

Timo Nurmos blir lite av nyckeltränare på V75 från Gävle på lördag

TRAV15 december 2017 15:14

Jackpott på V75 från Gävle med 40 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Då blir Solvallas Timo Nurmos lite av nyckeltränare i omgången.

Det genom att ha tre betrodda hästar i omgången.

– Jag har faktiskt mycket bra känsla kring alla tre, säger han.

På lördag avgörs travets elitserie V75 på Gävle och efter att utdelningen på fem rätt från förra V75-lördagen på Åby uteblev så är det jackpott på spelformen och en ensam vinnare beräknas kunna kamma hem 40 miljoner kronor.

Solvallas Timo Nurmos har tre hästar med inom V75, och det inte vilka som helst. Två av Nurmos hästar spelas till favoriter i respektive V75-avdelningen, och den tredje blir andrahandsfavorit.

Timo Nurmos blir med andra ord lite av nyckeltränare i omgången.

”Det gynnar bara honom”

Först ut i Timo Nurmos trio är 8 Zenit Brick (V75-3) som tillsammans med kusken Björn Goop blir klar favorit i Gulddivisionen, detta trots spår längst ut bakom startbilens vingar.

– Han känns mycket fin i träningen och allting verkar jättefint med honom, och jag är mycket nöjd med hästen och den utveckling som han har haft. Aktuell distans passar honom bra då han är stark, och att det är skotvång gynnar bara honom då han alltid tävlar med skor, säger Timo Nurmos.

Den häst i Nurmos trio som inte blir favorit, utan istället andrahandsfavorit, är 10 Romance Amok (V75-6) och även den Nurmos-hästen körs av Björn Goop.

– Hon är också i jättefin ordning för dagen, hon spurtade mycket bra senast och gick i mål med krafter kvar och med det loppet i kroppen så tror jag nästan att hon gått framåt ytterligare till detta. Jag tror hon kommer vara bra på lördag.

”Alla har dåliga utgångslägen”

9 Araw Hoss (V75-7) avslutar sedan Nurmos trio, och trots att han återkommer efter paus så gör spelarna honom till favorit i loppet.

– Han har tränat mycket bra inför detta och allting verkar bara bra med honom, och jag tror att han kommer göra ett bra lopp, det finns ingenting som tyder på något annat.

Vem av dina tre har du mest känsla för?

– Alla mina tre hästar på V75-omgången på lördag har tråkigt utgångsläge, men alla är också i väldigt bra ordning för dagen och ingen av dom har något problem med att tävla med skor runt om, och min feeling är faktiskt mycket bra över alla tre, säger Timo Nurmos.

15 december 2017 15:14

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Ska ha toppchans – vi spikar i dag”
Nästa artikelI V75-sammanhang har stallet aldrig haft ett bättre resultat

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.