I V75-sammanhang har stallet aldrig haft ett bättre resultat

146

i V75-sammanhang har stallet aldrig haft ett bättre resultat

Timo Nurmos har en i praktiken ointaglig ledning i ligan över årets vinstrikaste tränare i V75.
I lördagens jackpotomgång i Gävle kan han rycka ifrån ytterligare.
– Måste jag välja bästa chansen säger jag Araw Hoss men jag tycker att alla tre har bra chans, säger Solvallatränaren.

Timo Nurmos hästar har presterat på hög nivå hela året och i V75-sammanhang har stallet aldrig haft ett bättre resultat. Sedan årsskiftet har det blivit 32 fullträffar i travets elitserie och det mesta talar för att 13 miljoner kronor inkört i V75 kommer passeras under lördagen. Då selar Timo Nurmos ut tre kapabla hästar och mest tror han på Araw Hoss (V75-7).
– Han är mycket bra för klassen. Har man bara gjort nio lopp är man lite orutinerad men han är en så bra häst och i så bra ordning att jag inte är orolig, säger Timo Nurmos.
Finländaren låter inte heller oroad över att hästen inte har tävlat på två månader, eller att han ströks till en tilltänkt V75-start för sex veckor sedan.
– När man blir förkyld finns det ingenting att göra, även vi blir förkylda ibland. Man vet aldrig… ibland gör det nytta att få vila lite. Han tränar otroligt bra.

Fina formen håller i sig
Men det är med kniven på strupen som Timo Nurmos väljer Araw Hoss som sin bästa segerchans. En jackpot, som kan göra en ensam vinnare med sju rätt 40 miljoner kronor rikare, sätter extra piff på V75-omgången och det låter på Timo Nurmos som att även hans övriga två hästar ska tas med i beräkningarna om man vill vara med och dela på jackpotmiljonerna.
– Zenit Brick (V75-3) har haft fin form länge och den håller i sig. Han joggade lite lugnt i dag (fredag) och allt verkar fint, han är pigg och glad.
Zenit Brick fick senast nöja sig med sjätteplatsen i gulddivisionens final men att det skulle handla om något formtapp avfärdar Timo Nurmos bestämt.
– Nej, självklart inte. Han kom aldrig riktigt med i matchen. Han hamnade så långt bak och sedan var kusken på väg att köra till dödens (positionen utvändigt om ledaren reds.anm.) men då var det någon annan som körde före. Det var inget riktigt tempo heller så det var kört redan då. Men han kom som alla andra på slutet.

”Varit ute mot de bästa”
Romance Amok (V75-6) kom med en tung avslutning från kön senast men var chanslös att hinna ikapp Virunga som fått hållas i lågt tempo i ledningen. Nu möts hästarna på nytt och det är inte ommöjligt att ordningsföljden i mål blir den omvända.
– Hästen är i mycket fin ordning. Det är en trevlig och fin häst och hon går bra med vinterskor, så det är inga problem med det. Hon har varit ute mot de bästa, med lite bättre spår hade hon var med långt framme i oaks, och hon känns väldigt fin hemma. Hon har haft mycket otur och jag tycker att hon är värd att vinna.

 

Föregående artikelTimo Nurmos: ”Mycket bra känsla för alla tre”
Nästa artikel”Talangen svårstoppad – etta i miljonjakten”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.