Timo Nurmos tankar inför V75

26

image

Timo Nurmos ligger lite lågt inför storloppet Orebro Intn’l.
Mellby Viking innehar världsrekordet över distansen men Solvallatränaren varnar för att hästen inte är på topp i årsdebuten.
– Han ska köras snällt.

Mellby Viking hade problem med hälsan andra halvan av säsongen i fjol. En självskriven seger kandidat i Orebro Intn’l, V75-7, i Örebro på lördag men inget att lita på fullt ut för spelarna, om man får tro tränaren Timo Nurmos.
Solvallahästen är titelförsvarare i lördagens lopp och är en av landets bästa hästar över lite längre distanser. Efter fjolårets uppvisning över tre kilometer i Örebro vann Mellby Viking Harper Hanovers lopp över samma distans.
Seger tiden var lika med ett nytt världsrekord 1.12,5 över 3 160 meter.
– Han gjorde det lätt dessutom. Han gick världsrekordet då och det är det jag inte är många som klarar i det här loppet. Så en så pass bra häst får man helt enkelt aldrig glömma. Men om han sedan vinner på lördag är en annan sak. Han är inte i toppform än men han ska förhoppningsvis vara på väg till toppform efter det här loppet, säger Timo Nurmos.

Högklassigt fält att runda
2015 års upplaga av Orebro International är den kanske bästa upplagan av loppet sedan starten 2003.
Det vimlar av kanoner. 20 meter framför Mellby Viking startar hästar som Frozen, Jeppas Maxi och Lover Face. Timo Nurmos stjärna startar på samma tillägg som topphästarna Indigious och Ivar Sånna.
– Jag vill matcha honom över längre distanser och då fanns inte många alternativ att välja på. Det blev det här tuffare loppet direkt i årsdebuten.
Mellby Viking tränar bra och kommer att tävla utan skor på framhovarna och alltså vara balanserad som vid sitt världsrekord på Solvalla i maj i fjol.
– Han var sjuk i lunginflammation på hösten i fjol och sedan fick han vila och därefter vinterträna. Så de två sista loppen i fjol glömmer vi.
Vad säger du till spelarna?
– Han är inte borta men det räcker för mig att han gör ett bra lopp – trots allt är det årsdebut. Jag har pratat med ägarna om upplägget och jag kommer att säga till kusken att han kör ett snällt lopp så får vi se vad det blir. Harper Hanovers? Det är en månad kvar till loppet på Solvalla och nu är det bara Örebro vi tänker på.
I V75-6 har ni 10 Wannabe Kemp till start. Vad tror du om den hästens chanser?
– Han är i bra form och står bra inne i silverdivisionen. Men spår tio över kort distans är förstår inte bästa tänkbara, så det blir att lita på turen. I Örebro är det mycket svårt att komma bakifrån också.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.