Timoko hoppar över Oslo Grand Prix?

184

timoko oslo grand prix

Östersund, Boden, Kouvola eller Oslo.
Var startar topphästarna härnäst?
Storloppsarrangörerna är på jakt efter de bästa och som det ser ut går Oslo Grand Prix miste om elitloppsvinnaren Timoko.

Söndagen 8 juni är det dags för Norges största lopp Oslo Grand Prix över 2 100 meter. Travchefen på Bjerke Bjerke Arnlioth Heltberg, var på plats på Solvalla under elitloppshelgen och var nöjd med vad han såg.
Efter elitloppsfinalen meddelade dock Timokos tränare Richard Westerink att hans guldklimp troligen ska starta i Finland om tre veckor.
– Han fick besked på förhand om att jag ville se Elitloppet först innan vi bjöd in Timoko och det är ett normalt förfarande. Men han blev nog lite stött över att vi bjudit in två andra franska hästar före, och då får det vara så. Det är ingenting vi kan göra något åt, säger Arnlioth Heltberg.
Oslo Grand Prix är ett inbjudningslopp och klara franska hästar är sedan någon vecka Roi du Lupin och Finlandia Ajo-vinnaren Univers de Pan.
Loppet i Finland som är aktuellt för Timoko är Kymi Grand Prix, lördagen 14 juni.
– Vi hade aldrig fått både Univers de Pan och Timoko till oss. De ville nog inte mötas och en av dem hade gått till Finland hur vi än hade gjort. Vi måste vara realister och tänka så, säger travchefen i Oslo.

Ovanligt många norska toppar
För första gången på över 20 år platsar så många som fyra norska hästar i Oslo Grand Prix. Yarrah Boko, Support Justice, B.B.S. Sugarlight och Juliano Rags är en stark kvartett som bjudits in.
Från Danmark ansluter Orali. Vidare har Veijo Heiskanen sagt att han väljer loppet i Oslo med vinnaren av Olympiatravet, Solvato.
– Om allt fortsatt är bra med Solvato efter starten på Åby på onsdag återstår två hästar att bjuda in. Lottningen sker på söndag och jag hoppas att vi får klart med de sista redan under fredagen, säger Arnlioth Heltberg.

Sweden Cup-vinnaren till Östersund?
Östersundstravet arrangerar Jämtlands Stora Pris 7 juni, alltså dagen före loppet i Oslo.
Sportchefen Rolf Johnsson var som många andra i farten på stallbacken under Solvallas stora travhelg.
– Jag är luttrad och ingenting är ”klart förrän det är klart” så att säga. Det är lättare för Bjerke som har ett renodlat inbjudningslopp. Lutfi Kolgjini har i alla fall sagt att de kommer med Mosaique Face. Malin Löfgren siktar på loppet här med Sanity och kommer om allt är bra med hästen, säger Östersundstravets Rolf Johnsson.
Robert Bergh är en annan som sagt sig vara intresserad av Jämtlands Stora Pris. Återstår att se vilken Sundsvallstränaren väljer av alla sina hästar i gulddivisionen.
Robert Bergh är även högaktuell för Norrbottens Stora Pris i Boden 14 juni.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPanne de Moteur, Truculent och Raja Mirchi inbjuda till Hugo Åbergs
Nästa artikelNästagångare 28 maj-1 juni 2014 med V86 och V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.