Tips + Intervju inför V75 Axevalla

116

v75 system

V75 avd 1-3 i samarbete med SPELGUIDEN AB

V75-1: 1 LOZANO DI QUATTRO gjorde ett rejält magplask senast på V75 efter en iögonfallande insats i årsdebuten men en gång är ingen gång för vår del. Gustafsson har ett bra läge i volten och felfri mosar Trixton avkomman detta sällskap efter noter. Vi spikar bästa hästen! RANKING: A: 1 B: 9-4623 C: 711510128

V752: 3 GOLD EAGLE blir spelad runt 20% och det tar vi alla dagar i veckan när Magnus A Djuse förstärker som driver bakom Malmqvist Bold Eagle avkomma med toppform. 5 THE REAL RAGNAR är under kraftig utveckling och 4-åringen besitter en fruktad avslutning. Se upp! RANKING: A: 35 B: 916 C: 4211871012 

V753: 3 GOLDEN GUARD har sett lysande ut i två starter efter vinter- träning och flytten till Sofia Aronssons framgångsrika stall. Stefan Pers- son kan spåra hela vägen när stallet rycker samtliga skor denna start! RANKING: A: 3 B: 86112 C: 924510711

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

 

Dagens GlimmaDubbel 15/4

Första DD känns för mig vidöppet. Här skulle jag vilja ha många hästar men jag prövar att begränsa det till tre hästar på DD. Swish the cash var åter senast efter lång paus och fick dra tåget i hårt tempo längst fram. Höll riktigt bra till en andra plats bakom Digital Eye. Vidare tar jag med Strängnäs Palema som gjorde ett bra lopp utanför spetshästen senast. Fick överta på upploppet då spetshästen galopperade men fick se sig knappt slagen av Ove Palema. Stark insats. Till sist tar jag med en personlig favorit som gör makalösa prestationer mellan varven och det är Olga Utca.

I andra DD skulle man kunna spika Robthebank för att få med fler hästar i första DD. Men jag är sugen på att lägga till Calamari som visade härlig styrka i comebacken senast.

DD1: 1 Swish the Cash, 3 Strängnäs Palema, 15 Olga Utca

DD2: 4 Robthebank, 10 Calamari

Min V75 finner du här:

https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/221973_V75_2023-04-15_8_5

 

INTERVJU MED EN NORSK GÄST INFÖR V75 AXEVALLA

Kanal 75/Alltomtrav

Allt blev fel för Cicero T.G. i årsdebuten.
På lördag hoppas Geir Vegard Gundersen på revansch.
– Hästen känns jättefin och nu får Magnus ladda från start, säger tränaren.

Tongångarna var väldigt positiva inför Cicero T.G:s årsdebut på Åby i början av april. Då blev det galopp efter 600 meter och hästen fick inte visa vad han kunde.
– Det blev fel och den starten lägger vi bakom oss. Vi hade väl mer eller mindre bestämt att vi inte skulle ladda från start. Magnus tog upp direkt och så här i efterhand blev det fel. Nu var Cicero T.G. väldigt laddad och slog ihop och galopperade, berättar Geir Vegard Gundersen.
Galoppen kostade många meter och Cicero T.G. var borta ur loppet, men svarade för en stark upphämtning.
– Magnus var mycket nöjd med hur hästen kändes och han lät honom följa med över upploppet och drog inte det norska huvudlaget och Cicero T.G. var inte tom i mål. Det blev ett ganska konstigt lopp där det gick väldigt fort till slut, sammanfattningsvis var vi jättenöjda.
På lördag jagar stall Gundersen revansch i den tredje deltävligen i Paralympiatravet, tillika avdelning fem på V75®.
Hur känns hästen i träningen efter det loppet?
– Han känns jättefin och det känns att han har gått framåt med den genomköraren.
Hur blir taktiken den här gången?
– Det brukar sällan bli som man tänkt sig, men den här gången måste Magnus vara mer med från start, att hamna långt bak går inte i den här typen av sällskap. Vi får hoppas att det löser sig. Cicero T.G. är snabb om man väljer att trycka av honom från början.
Ändrar ni något i balans eller utrustning?
– Han tävlade barfota runt om senast och med en amerikansk vagn, nu blir det barfota fram och en vanlig vagn, det har han tävlat med i flera lopp med framgång så det oroar inte.
Hur värderar du segerchansen?
– Vi var optimister inför årsdebuten och hästen känns ännu bättre efter det loppet och vi har stor tro på honom även om det är tufft motstånd igen.

Föregående artikelInför V75 Axevalla: Drömmer om klivet upp i världseliten
Nästa artikelInför V75 Axevalla: Nöjd med sin egensinnige lördagshäst

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.