TIPS: ”Vi chansar – och spikar…”

92

V75-1, Åby Stora Pris, A

 

Loppet

Åby Stora Pris, försök 1.

 

Tipsettan

Vi kan inte gå in i ­snacket om Åby ­Stora Pris utan att nämna hur förlegat det känns med heatlopp, det känns alltmer som en avart ­inom travsporten, och vi såg ett bra (eller ­egentligen väldigt dåligt) exempel på det under Stochampionats­helgen för några veckor sedan – det ligger närmare djur­plågeri än travsport när det är som sämst. Bra, då har vi fått det ur oss, nu till spelet: Vi chansar en del i tipsen i V75-1, frångår de etablerade stjärnorna som Volstead, ­Nahar och B.B.S.Sugarlight – trots att alla har bra spår – till förmån för hästar som med raketfart är på väg upp i karriären. Tipset till italienska Turno di Azzurra som har imponerat vid segrar i Norge och  Sverige de ­senaste månaderna. Det som gör honom lite extra häftig är att han, efter att ha sett lite seg ut, haft en extraväxel att peta i på upploppet. Det är sällan man ser i dagens travsport, och sådant som gör en profil. Med den förmågan kan han sänka även de här motståndarna.

 

Motbuden

Daniel Redén (som förtjänar en eloge för sitt avståndstagande – vi såg andra tränare som gratulerade och tyckte att, det här var väl ingen fara – mot en ­annan avart inom travet: de äckliga drivningarna under ­Hambletoniandagen i lördags) har två ­hyperintressanta ­hästar i form av Canari Match och White­house ­Express. Vem av dem man ska sätta främst? Tja, den ena ­måste ju vara före den andra i ranken, men i sanningens namn kan vi inte skilja dem åt. Muscle ­Hustle har ett tråkigt spår i heat 1 men är ett bud ändå. ­Volstead kan förstås aldrig avfärdas.

 

Skrällbudet

B.B.S.Sugarlight på sin startsnabbhet.

 

Spetsbud

Tar sig nummer 4 förbi nr 1? Liten fördel, tror vi.

 

! Statistik­vinnaren

Turno di Azzurra.

Vår rankning

  3 Turno di Azzurra

  6 Canari Match

  8 Muscle Hustle

  1 Volstead

  7 Whitehouse Express

  2 Nahar

  4 B.B.S.Sugarlight

  5 Midnight Hour

 

V75-2, Klass II

 

Loppet

Vi spikar en som kan rensa hyggligt.

 

Tipsettan

Mister Zaxis har visat sig vara en häst som duger i V75-konkurrensen. Han är nog inte bästa hästen här men han har ett perfekt läge. Spets är guld värt och vi chansar på att han är bra nog att kunna leda hela vägen.

 

Motbuden

Lukas Zaz var mycket bra senast och tycks vara som bäst när han får gå i ryggar. Han kan med lite tur få en fin resa i draget och då blir han garanterat farlig. Qamaro C.D. spurtade snyggt till seger senast och kan mycket väl upprepa. Shorthanded Jag är med största säkerhet bästa hästen men spåret kan bli en övermäktig motståndare.

 

Skrällbudet

Urgent Call kan räcka om tempot blir hårt.

 

Spetsbudet

Mister Zaxis har bra spetschans.

 

! Statistik­vinnaren

Urgent Call.

Vår rankning

  1 Mister Zaxis

  9 Lukas Zaz

  5 Qamaro C.D.

  8 Shorthanded Jag

  2 J.H.Mannerheim

  7 Panther Face

11 Urgent Call

  4 Hush Teemer

12 Hennig Lixarve

  3 Super Grabben

  6 Scorpion Kiss

10 Maison Plage

 

V75-3, Silver

 

Loppet

Revansch för Re Doc.

 

Tipsettan

Tredjespår är ett ­bättre spår för Re Doc än det innerspår han ­hade ­senast. Med tanke på hur starkt han gick ­efter galoppen i lördags bör han bli svår­slagen från ledningen den här gången, förut­satt att han tagit det ­loppet rätt.

 

Motbuden

Cab Hornline är den hästen i loppet som det strålar mest kring; han ser verkligen fin ut. Bakspår innebär att han inte kan utnyttja sin startsnabbhet fullt ut, men King City är en bra startrygg att ha och i det här lilla fältet bör Cab Hornline hamna bra till.  Bravo Navarone gjorde åter ett topplopp senast men det är så klart tufft för honom att så ofta få gå utan rygg i loppen. Om kusken löser uppgiften att ge Bravo Navarone en fin rygg att spara slutspurten i har Bravo Navarone bra chans. Aron Palema är minst lika bra som de som är före honom i ranken när han är på topp. Det som talar emot honom är att han kan tvingas backa ner i kön, och även om det är ett litet fält är det svårt att plocka längder.

 

Skrällbudet

Det är svårt för Nakoda Goj att vinna med tanke på spåret, men hans härliga form gör att det ändå är värt att varna för honom.

 

Spetsbud

Re Doc och stallkamraten Officer C.D. är de startsnabbaste hästarna. Det troliga är att Re Doc ­frontar och att dennes kusk gör vad han kan för att Officer C.D. ska kunna hitta ner i rygg på ledaren.

 

! Statistik­vinnaren

Aron Palema.

Vår rankning

  3 Re Doc

  9 Cab Hornline

  5 Bravo Navarone

  6 Aron Palema

  2 King City

  1 Zenit Brick

  8 Nakoda Goj

  4 Officer C.D.

  7 Furious Francis

 

V75-4, Klass I

 

Loppet

Hög klass, många som har kunnandet för seger. ­Under omständigheterna tycker vi att tre streck ändå känns hyfsat starkt.

 

Tipsettan

Oavsett om Havbergs Knight körs till ledningen och sedan testar där, eller om han släpper till någon bra ser det intressant ut för honom. Han är ju väldigt snabb även med ett lopp på väntan.

 

Motbuden

Sobel Conway är väl den som i första hand ser ut kunna få ta över ifall Havbergs Knight vill släppa. Ledningen är förstås en kanonposition som det är värt att prova i, även om vi får för oss att Sobel Conway är som bäst när han får ett lopp på rulle. Antonio Trot är en tuffing.

 

Skrällbudet

Upstream kan hamna okej till trots bakspåret.

 

Spetsbud

Havbergs Knight är snabb ut. Släpper bara till nr 6?

 

! Statistik­vinnaren

Gianluca Boko.

Vår rankning

  3 Havbergs Knight

  6 Sobel Conway

  2 Antonio Trot

12 Bålsta Palema

  5 Autobahn

  4 R.K.King

10 Upstream

11 Gianluca Boko

  9 Seethestar

  1 Greyhound Boko

  8 Joe Hoo Lee

  7 Belong Life

 

V75-5, Åby Stora Pris, B

 

Loppet

Spegelvända spår i det andra heatet jämfört med det första.

 

Tipsettan

Muscle Hustle är ­bara fyra år men åldern har inte så stor ­be­tydelse längre, tyvärr. ­Redan ung­hästarna är väl så bra som de ­äldre och något tal om att ”växa in i eliten” är det ­knappast ­längre. Nåväl, i och med att ­Muscle Huste är så startsnabb ser ledningen ut att vara vikt för honom. Hade det inte varit för att det är ­dubbla open stretch på Åby, och att det därmed kan bli kört på ett sådant sätt så att någon smygkörd får chansen, hade vi nog spikat Muscle Hustle.

 

Motbuden

Även här är Daniel Redéns två hästar heta motbud till tipsettan, någon av dem kan nog hitta ner i rygg på ledaren, och på just Åby är ju det den förmodligen ­bästa positionen man kan ha, även om spets förstås ­alltid är guld värt. Turno di Azzurra har ett sämre spår här jämfört med V75-1 men kan ändå hamna bra till för att kunna spurta ner allt om tempot blir det rätta. Volstead kan inte avfärdas trots det tråkiga spåret.

 

Skrällbudet

Midnight Hour är snabb ut. Om han skulle vara den som hittar till rygg ledaren kan han kanske över­raska, även om vi tror att han är numret för liten ­normalt sett.

 

Spetsbudet

Muscle Hustle är mycket svår att ta en längd på.

 

! Statistik­vinnaren

Turno di Azzurra.

Vår rankning

  1 Muscle Hustle

  2 Whitehouse Express

  3 Canari Match

  6 Turno di Azzurra

  8 Volstead

  4 Midnight Hour

  5 B.B.S.Sugarlight

  7 Nahar

 

V75-6, Stayerlopp

 

Loppet

Alla (då menar vi publiken, spelarna) älskar långlopp, känns det som.

 

Tipsettan

Bra spår och slipper stå tillägg, det ser väldigt bra ut för Alfas da Vinci. Om han är på topp är han svår att stå emot på slut­rundan, vi umgicks med planer på att spika honom.

 

Motbuden

El Mago ­Pellini gick starkt i ­samma lopp som Alfas da Vinci senast. Det som gör honom ­extra intressant här är ifall han kan nå ­ledningen. Vi be­dömer möjligheterna som så pass goda att vi ­väljer att dubbla systemet med honom. Spring ­Erom är förstås att räkna med och på papperet ser det här ­loppet lite enklare utän vad han är van vid motstånds­mässigt. Men så ser man ju hurt fort hästarna ­springer även i klasserna under gulddivisionen och inser att det skiljer nästan ingenting mellan någon längre. Reckless fortsätter att göra ­fina insatser, ­borde få sätta pricken över i snart.

 

Skrällbudet

Springover från ett fint spår, men måste höja sig lite.

 

Spetsbud

El Mago Pellini svarar ut Spitcam Jubb?

 

! Statistik­vinnaren

Udo’s Oiler.

Vår rankning

  2 Alfas da Vinci

  3 El Mago Pellini

11 Spring Erom

  6 Reckless

10 Udo’s Oiler

  1 Springover

  4 Rapide du Pommeau

  5 Spitcam Jubb

  8 Montdore

  7 Butler

  9 TinamoJet

 

V75-7, Brons

 

Loppet

Är det någon annan som har en känsla av att det är samma tränare, samma kuskar och samma hästar på V75 vecka efter vecka?

 

Tipsettan

Mellby Duke får tipset för att han har ett bra spår och fin form. Men loppet är vidöppet.

 

Motbuden

Broadway Appolo höll starkt i lördags. Nobel Southwind har verkligen hittat stilen. Mellby Demon visade fortsatt form i lördags. Sugar Daddy stumnade i lördags men gjorde ändå ett bra lopp. Iago Zon är snabb. Nobel Amok är svårbedömd efter lördagens insats som såg sämre ut.

 

Skrällbudet

Stepping Spaceboy var toppfin senast. Det känns hårt att tvingas placera honom långt ner i ranken.

 

Spetsbud

Troligast står det mellan Mellby Demon och Broadway Appolo.

 

! Statistik­vinnaren

Broadway Appolo.

Vår rankning

  2 Mellby Duke

  4 Broadway Appolo

10 Nobel Southwind

  1 Mellby Demon

  5 Sugar Daddy

   9 Linus Boy

  6 Iag Zon

  8 Nobel Amok

  7 Stepping Spaceboy

  3 Brothers In Am

11 Talassio

12 Rosso Pomodoro

 

NICKLASSONS TIPS:

 

SPIKEN

Vår spik är något av en chansning men Mister Zaxis (V75-2) har visat att han duger och från ledningen borde han sälja sig dyrt.

 

BÄSTA SPELET

Vi spelar med Mister Zaxis (V75-2) som utgångshäst på tvilling, med störst insats mot de fyra i ranken följande, mindre med de tre därefter.

 

TÄNK PÅ ATT …

… Åby har dubbla open stretch på upploppet.

… Timo Nurmos hästar går alltid ur form eftersom han matchar dem så ­oerhört hårt när de väl är i form. Konsten är att försöka räkna ut när det sker. Är det den här veckan, tredje veckan i rad på V75, som Zenit Brick agerar sämre än tidigare? Eller är det först i nästa start? Vi chansar bort honom i V75-3. Tre V75-starter på två veckor känns redan det väl tufft.

 

KUSKLIGAN

1) Örjan Kihlström 30 segrar

2) Johnny Takter 17

3) Ulf Ohlsson 13

4) Björn Goop 12

5) Erik Adielsson 12

 

STORA SYSTEMET

Avd 1: 3–6–8–1–7 (2–4)

Avd 2: 1 Mister Zaxis (9–5)

Avd 3: 3–9–5 (6–2)

Avd 4: 3–6–2 (12–5)

Avd 5: 1–2–3–6 (8–4)

Avd 6: 2–3 (11–6)

Avd 7: Alla tolv startande (2–4)

4 320 rader/2 160 kr

 

LILLA SYSTEMET

Avd 1: 3–6–8–1–7 (2–4)

Avd 2: 1 Mister Zaxis (9–5)

Avd 3: 3 Re Doc (9–5)

Avd 4: 3–6–2 (12–5)

Avd 5: 1 Muscle Hustle (2–3)

Avd 6: 2–3 (11–6)

Avd 7: 2–4–10–1–5 (9–6)

150 rader/75 kr

 

CHANSSYSTEMET

Avd 1: 3–6–8–1–7 (2–4)

Avd 2: 1 Mister Zaxis (9–5)

Avd 3: 3–9–5–6–2 (1–8)

Avd 4: 3–6–2 (12–5)

Avd 5: 1 Muscle Hustle (2–3)

Avd 6: 2–3–11–6–10 (1–4)

Avd 7: 2–4–10 (1–5)

1 125 rader/562,50 kr

 

DD-SYSTEMET

DD-1: 2 Alfas da Vinci

DD-2: 2–4–10–1–5

5 rader

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet