TIPSET: ”Är flera klasser bättre…”

101

V86-1

 

Loppet

Få men bra fyraåriga ston inleder kvällen.

 

Tipsettan

Zahara Goj är unghäst­stjärnan som har startsnabbheten som ett av sina viktigaste ­vapen. Hon gör nu sin ­femte start för Björn Goop och har gjort bra lopp utan att få ­vinna. ­Senast gick hon en rejäl sista lång­sida ute i tredjespår i Sto­championatet ­consolation och var ­ändå med och stred in på linjen som knappt slage­n. ­Formen är fin och nu när det mesta talar för att Zahara Goj kommer till ledningen är hon vårt förstastreck i loppet.

 

Motbuden

Lavidaloca de Vie har gått i positionen som förstahäst i andraspår, den så kallade dödspositionen, i de tre senaste loppen och kämpat riktigt bra trots den tunga resan. Mycket talar för att hon får ­samma ­position nu igen. Denna gång möter hon jämn­åriga ston och då kan hon mycket väl vinna trots en ut­vändig resa. Man brukar säga att när två träter ­vinner en ­tredje och i en omgång som i övrigt ser relativt lättlöst ut har vi råd att strecka på. Daniel Redéns duo ­Maeve Drink/Pampered Winner får också plats på kupongen.

 

Skrällbudet

Undine har lite oklar form men är hon i rätt slag ­duger hon långt i ett lopp som detta.

 

Spetsbudet

Zahara Goj bör inte ha några större problem med att behålla ledningen.

 

! Statistik­vinnaren

Zahara Goj.

Vår rankning

  1 Zahara Goj

  5 Lavidaloca de Vie

  7 Pampered Winner

  4 Maeve Quaider

  2 Undine

  6 Patricia Zaz

  3 Unstirred Drink

  8 Greece Boko

 

V86-2

 

Loppet

Orutinerade treåringar på väg upp. Ett av omgångens mest öppna lopp så strecka på.

 

Tipsettan

Vincent Chase ­jagar första segern men övertygar allt mer i sina prestationer och därför är han segeraktuell nu. Senast visade han bra snabbhet från början och fin spurtförmåga. Han möter inte värre motstånd nu men har själv ett bättre spår.

 

Motbuden

Captain Knas kan ­hålla ut tipsettan från start och såg läcker ut vid segern näst senast. Eskimo Brother var duktig vid comeback senast. Pane Vino duger gott i detta sällskap.

 

Skrällbudet

Undrar om inte Ulf Ohlsson hade velat byta häst efter spårlottningen. Valley Kronos kan springa fort.

 

Spetsbud

Captain Knas är kvick iväg om han håller sig på ­benen. Vincent Chase öppnade snabbt från spår åtta senast och har ett bättre läge nu. Spetsstriden borde stå mellan dessa två med liten fördel Vincent Chase.

 

! Statistik­vinnaren

Viscount.

Vår rankning

  4 Vincent Chase

  2 Captain Knas

  8 Eskimo Brother

10 Pane Vino

  3 Valley Kronos

12 Coys Rain

  5 Miss Melinda

  6 Viscount

  9 Heading Reference

  1 One Two Beat

11 Output Pressure

  7 Einstein Sisu

 

V86-3

 

Loppet

En världsstjärna möter gröngölingar på väg uppåt i karriären. Hoppas de kommer ur den tilltvålning de nu kommer vara med om utan större men.

 

Tipsettan

Coin Perdu är kullens gigant, obesegrad i nio starter och han har ­faktiskt inte ens varit riktigt nära förlust någon gång. Bland segrarna döljer sig både Uppfödningslöpningen och E3-final och ställer man Coin Perdus meriter mot konkurrenterna här är det ungefär som att jämföra en nobelpristagare i kemi med en gäng glada femåringar som precis fått sin första kemi­låda i födelsedagspresent. För att Coin Perdu ska förlora krävs det något alldeles extraordinärt. Han ­måste träffas av blixten, bli uppsugen i en tornado under loppets gång eller så klart vara sjuk.

Händer någon av dessa tre grejer finns en liten risk för förlust, annars är han på pappret en av de mest bergsäkra vinnare vi skådat. Han kommer vara streckad på i stort sett varje kupong och spelvärdet är uselt. Men letar man spelvärde är det bättre att stå över denna omgång helt, att tro att Coin Perdu kan förlora är inte seriöst.

 

Motbuden

Rocky Tilly har visat bra fart i benen och har fint spår.

 

Skrällbudet

Alla andra än Coin Perdu är megaskrällar i detta lopp.

 

Spetsbudet

Coin Perdu kommer till spets tidigt.

 

! Statistik­vinnaren

Coin Perdu.

Vår rankning

  7 Coin Perdu

  4 Rocky Tilly

  9 The Bucketlist F.

10 Tasteofchocolatier

  5 Free to Party

  6 Camaro Brick

  1 M.T.Machiavelli

  8 Inertial

  2 Auto Relight

  3 Keep Me Tooma

 

V86-4

 

Loppet

Holdyourhorses har en lämplig uppgift.

 

Tipsettan

Holdyourhorses vann senast i början av juni och gjorde det då trots att han fått springa i dödens och trots att ­fine Sugar Daddy kom med en snabb spurt till slut. Efter det har han provat på V75 tre ­gånger i följd och då ­inte riktigt haft den tur som var hans signum i början av karriären. Prestationerna har dock varit bra och Holdyourhorses borde vid offensivt upplägg tidigt sitta i ledningen. Att spika i lärlingslopp är alltid ett vågspel, men här känns det befogat.

 

Motbuden

Il Diablo har finfin form och en rutinerad kusk.

 

Skrällbudet

Tricia och Kim Moberg är ett sammansvetsat team.

 

Spetsbud

Misty Marke, Il Mio Dea och Holdyourhorses kan öppna, men de två förstnämnda slåss väl bara om vem som ska få rygg på den sistnämda?

 

! Statistik­vinnaren

Holdyourhorses.

Vår rankning

  7 Holdyourhorses

  9 Il Diablo

  3 Tricia

11 Carisma Sisu

  1 Misty Marke

  2 Il Mio Hooligan

  4 Teyla

  6 Il Mio Dea

  8 Level Change

10 Happy Ours

  5 Zarah Zoldie

12 Crosby

 

V86-5

 

Loppet

Ganska ojämn hårdhet på dessa ston. Vårt drag har inte tyngst meriter men har glänst i de få starter hon gjort.

 

Tipsettan

Kashmary Night klättrade i ryggar över mål senast utan att få fritt spurtutrymme. Det blev en nolla i resultat­raden men den ­siffran skulle så klart vara av betydligt ädlare snitt om luckan uppenbarat sig. Hon har visat finfin form i loppen innan dess också och dessutom är hon väldigt startsnabb så ledningen känns ­given. På troligt löpningsförlopp och det intryck ­Reijo Liljendahls sto gett är hon en klar förstahäst här trots att hon är grön i förhållande till flera av mot­buden. Hon är inte bara en klar förstahäst, utan även ett ­alternativ till singelstreck.

 

Motbuden

Anledningen till att vi inte vill singla Kashmary Night stavas i första hand Hevin Boko. Systern till Evin ­Boko har visat väldiga fartresurer och med rätt resa kan hon spurta till seger. Även Flight Lane förtjänar en plats på kupongen. Hon har visat sig duglig mot bra konkurrenter och befinner sig i andraspår direkt.

 

Skrällbudet

Global Upfront är en av fältets minst meriterade hästar och har sämst spår, men formkurvan pekar uppåt.

 

Spetsbudet

Kashmary Broline är startsnabb och vår spetsfavorit.

 

! Statistik­vinnaren

Crowd Pleaser.

Vår rankning

  5 Kashmary Night

  7 Hevin Boko

  2 Flight Lane

10 Maharani De Baroda

  9 Catch My Love

  8 Global Upfront

  1 Crowd Pleaser

  3 Digital Furcola

  4 Alert Height

  6 Infinity

 

V86-6

 

Loppet

Att ta in 40 meters tillägg är ingen lätt uppgift, men hästen som ska göra det är inte vem som helst.

 

Tipsettan

Treasure Kronos har ännu inte segrat i år och sådant facit kan så klart vid första anblick göra en brydd. Men tänker man sedan efter och studerar vilka motståndare Treasure Kronos stött på i år blir ­nollan i segerkolumnen mer lättförståelig. Årets andra start var i självaste Prix d’Amerique och hela året har hon tävlat mot eliten. Senast visade hon form då hon efter en stor startgalopp fick gå onödigt hårt för att bli sexa och få 10 000 kronor. Hon avslutade i 07,5-­tempo över upploppet och gör hon detsamma nu flyger hon förbi samtliga motståndare.

 

Motbudet

Helena Klipp.

 

Skrällbudet

Natalie de Vie.

 

Spetsbudet

My White Eagle eller Cikoria Frazer?

 

! Statistik­vinnaren

Aisha Simoni.

Vår rankning

13 Treasure Kronos

  7 Helena Klipp

  4 Aisha Simoni

11 Natalie De Vie

12 Evening Prayer

  1 Cikoria Frazer

  3 Must Have

  2 Madelen L.T.C.

  6 My White Eagle

  5 Gisele De Veluwe

  9  Ibiza Nalan

10 Sparkled Face

  8 Saint Gerda

 

V86-7

 

Loppet

Två toppfyraåringar vässar Derbyformen.

 

Tipsettan

Global Trust är oerhört kapabel men också ännu relativt ­osäker. I fjol som treåring, ­galopperade han endast en gång, men det var i kvalet till Kriteriet och därför ­missade han treåringarnas ­största batalj. I år har han ­galopperat i två av ­fyra starter, men när han väl hållit sig till trav har han dock vunnit. Från ett perfekt utgångsläge är spets­chansen mycket god och från ledningen har han aldrig förlorat.

 

Motbuden

Disco Volante är minst lika kapabel som tipsettan, men också han är osäker. Han har aldrig någonsin förlorat ett lopp om han gått felfri. Duellen står mellan dessa två.

 

Skrällbudet

Give Me Ten får ett fint lopp, kanske i ledarryggen?

 

Spetsbudet

Global Trust är snabb ut och ingen vågar bråka.

 

! Statistik­vinnaren

Disco Volante.

Vår rankning

  1 Global Trust

  6 Disco Volante

  2 Give Me Ten

  5 Gravity Falls

  7 On the Line

  8 Uret

  4 Sete

10 Going to Press

11 Gustavo Boko

12 Doctor Doxey Zenz

  3 Easy Ride

 

V86-8

 

Loppet

En trio höjer sig över mängden.

 

Tipsettan

Balfour har alltid ­varit en lovande häst som Robert Bergh trott mycket på. Han har ju också gjort det bra på tävlingsbanan, men karriären har också strulat en del och utvecklingskurvan har därför inte riktigt följt den båge vi tidigt skissade på. Men i år har flera nycklar fallit på plats och då har också resan mot den högsta eliten tagit fart igen. I resultatraden är den färskaste siffran en nolla, men då satt han fast med spurtkrafter i behåll, han hade inte vunnit vid fritt, men åtminstone tagit en fin placering. Det finns viss dödensrisk nu, men även från den positionen kan det gå vägen. Med på lappen ska han alla gånger.

 

Motbuden

Moni to Spare är, likt tipsettan, en häst som redan från debuten lovat mycket. Han börjar nu närma sig miljonen i insprungna pengar men har under hela karriären kunnat bära de pengar han tjänar med bravur. Här ser han ut att tidigt hitta till ledningen och från spets är chansen god. Charrua Forlan är i toppslag för dagen och kan runda samtliga.

 

Skrällbudet

Farzad Boko har lopp i kroppen och är stark.

 

Spetsbud

Att Moni to Spare tidigt sitter i ledningen är ingen vild gissning. Tennis initialt?

 

! Statistik­vinnaren

Moni to Spare.

Vår rankning

  3 Balfour

  7 Moni to Spare

10 Charrua Forlan

  8 Farzad Boko

  1 Tennis

  6 K.A.Online

  5 Nose Gear

  2 Lolo Lee

  4 Top Model

  9 Navaj Brodda

 

HEDBERGS TIPS:

 

SPIKARNA

Coin Perdu (V86-3) är flera klasser bättre än ­motståndet och gör denna omgång till en V7:a. Sjukdom emot. Holdyourhorses (V86-4) är vår andra spik i omgången som bjuder på många ­alternativa spikförslag.

 

BÄSTA SPELET

Ger Holdyourhorses (V86-4) ett odds på över 2,5 gånger pengarna rekommenderas spel.

 

LURINGEN

Flight Lane (V86–5) blir nog bortglömd av spelarna men har fin skrällchans.

 

TÄNK PÅ ATT …

Zahara Goj (V86-1) har haft innerspår bakom bilen två gånger tidigare och tagit ledningen vid båda tillfällena. Från ledningen har hon vunnit sju av tolv lopp.

Coin Perdu (V86-3) har tjänat mer än ­dubbelt så mycket som konkurrenterna gjort om man ­lägger ihop deras startprissummor.

Global Trust (V86-7) aldrig har förlorat då han gått i ledningen och inte galopperat. Han har bra spetschans, men möter Disco Volante som ­aldrig förlorat felfri.

Moni to Spare (V86-8) har vunnit sex av åtta lopp då han sprungit i ledningen.

 

KUSKLIGAN, SOLVALLA

1) Örjan Kihlström 58 segrar

2) Jorma Kontio 39

3) Björn Goop 32

4) Erik Adielsson 31

5) Ulf Ohlsson 25

 

STORA SYSTEMET

Avd 1: 1–5–7–4 (2–6)

Avd 2: 4–2–8–10–3–12–5–6–9 (1–11)

Avd 3: 7 Coin Perdu (4–9)

Avd 4: 7 Holdyourhorses (9–3)

Avd 5: 5–7–2–10 (9–8)

Avd 6: 13–7–4–11–12–1 (3–2)

Avd 7: 1–6 (2–5)

Avd 8: 3–7–10 (8–1)

5 184 rader/1 296 kr

 

LILLA SYSTEMET

Avd 1: 1–5 (7–4)

Avd 2: 4–2–8–10–3–12–5–6–9 (1–11)

Avd 3: 7 Coin Perdu (4–9)

Avd 4: 7 Holdyourhorses (9–3)

Avd 5: 5 Kashmary Night(7–2)

Avd 6: 13 Treassure Kronos(7–4)

Avd 7: 1–6 (2–5)

Avd 8: 3–7–10 (8–1)

108 rader/27 kr

 

CHANSSYSTEMET

Avd 1: 1–5 (7–4)

Avd 2: 4–2–8–10–3–12–5–6–9 (1–11)

Avd 3: 7 Coin Perdu (4–9)

Avd 4: 7–9–3–11–1–2 (4–6)

Avd 5: 5 Kashmary Night(7–2)

Avd 6: 13 Treassure Kronos(7–4)

Avd 7: 1–6–2–5–7–8 (4–10)

Avd 8: 3–7–10–8 (1–6)

2 592 rader/648 kr

 

DD-SYSTEMET

DD-1: 1–6

DD-2: 3–7–10

 

ÖVRIGA LOPP

 

Lopp 1

Tips: 4 Grandfather Bill, 9 Wheels In Motion, 3 Logo Light

Outs: 2 Erik K.

 

Lopp 2

Tips: 9 Hillary Boko, 6 Nunna,5 Hersey Boko .

Outs: 7 Barmaid.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet