Titta här, vem som är tillbaka

89

I april svek stjärnhästen Mosaique Face som jättefavorit på V75 – och tränaren Lutfi Kolgjini befarade att tävlingskarriären var över.

Nu är topphästen på väg tillbaka – då han under torsdagen glänste i ett provlopp på Jägersro.

– Vi siktar mot Östersund nästa helg med honom, sa Adrian Kolgjini till Jägersros webb-tv efter provloppet.

Det var den 8 april tidigare i år som Lutfi Kolgjinis stjärnhäst och forne Elitloppstvåa Mosaique Face svek som jättefavorit på V75 på hemmabanan Jägersro.

Som spelad till 13 för tio slutade Mosaique Face ”bara” fyra och tränaren Lutfi Kolgjini var orolig för att tävlingskarriären var över.

– Det kan rent av vara så att hans karriär på tävlingsbanan är slut. Min största förhoppning är att han återhämtar sig, skrev Lutfi Kolgjini i sin krönika i Sportbladet.

Nu, knappt två månader senare, är den 13-faldige miljonären på väg tillbaka. Under torsdagen glänste han i ett provlopp inne på Jägersro.

”Kändes skitfin”

Mosaique Face travade 1.11,2 över distansen 1 640 meter autostart och Adrian Kolgjini var mycket nöjd med stallets stjärna efter provloppet.

– Han har tränat riktigt bra och mycket bättre än vad vi förväntat oss. Därför körde vi det här provloppet med honom. Vi siktar på Östersund med honom nästa helg och han behövde en genomkörare inför det loppet. Han kändes skitfin i dag, sa Adrian Kolgjini i en intervju med Jägersros webb-tv efter provloppet.

Åttaårige Mosaique Face har hittills i sin tävlingskarriär vunnit 16 lopp på 72 starter och sprungit in 13,6 miljoner kronor.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Han är tillräckligt bra för att utmana”
Nästa artikel”Har varit värsta tiden i mitt liv”