”Han är tillräckligt bra för att utmana”

28

Regerande mästaren Propulsion är redan klar.

Nu är även den finske fartfantomen Workout Wonder klar för miljonloppet Hugo Åbergs.

– Jag tror att han är tillräckligt bra för att utmana Propulsion, säger delägaren Kari Lähdekorpi.

Under onsdagen blev det klart att den regerande mästaren i Hugo Åbergs Memorial, Propulsion, kommer till start i årets miljonlopp, 25 juli på Jägersro i Malmö.

Nu är nästa häst klar. Det handlar om det finska hoppet Workout Wonder, som vann Elitloppskvalet på Gävle, Prins Daniels Lopp, men kretsen kring hästen valde att nobba Elitloppet, trots den rosa biljetten.

Nu blir det i stället sikte mot ett nytt Sverige-äventyr.

”Behöver inte bli arg”

– Han är så snabb att jag inte behöver bli arg om vi lottas till ett dåligt spår. Han fungerar bäst när han inte laddas från start utan får spara sin speed. säger delägaren Kari Lähdekorpi och fortsätter:

– Jag tror att han är tillräckligt bra för att utmana Propulsion och de andra om han får ett lopp på rulle. I Gävle gick han 1.07 sista 700, säger delägaren Kari Lähdekorpi.

Laddar i Finland

Fem-årige Workout Wonder tränas av Jarno Kauhanen och kommer att köras av Tommi Kylläinen. Jägersros sportchef, Mats Ahlkvist är nöjd med nästa pusselbit i startfältet.

– Jättekul att vi får med en finsk häst och vi såg alla vilken kapacitet Workout Wonder visade när han vann Prins Daniels lopp i Gävle, säger han i en kommentar.

På vägen fram mot Hugo Åbergs kommer Workout Wonder slipa formen på hemmaplan i Finland i bland annat Kymi GP och St Michel Ajo.

Sedan tidigare har Elitloppshästen Up and Quick fått en inbjudan till Hugo Åbergs efter sin imponerande seger i Critérium de Vitesse de Basse-Normandie i franska Argentan.

Hugo Åbergs Memorial körs på Jägersro tisdagen 25 juli på Elitloppsdistansen 1 609 meter med bilstart. Vinnaren tar hem en miljon kronor.

Här är Hugo Åbergs-hästarna

Propulsion – regerande mästare, klar för start

Workout Wonder – klar för start

Up and Quick – inbjuden, kretsen har ej svarat

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTwister Bi klar för Norges storlopp
Nästa artikelTitta här, vem som är tillbaka