Tjomsland dominerar Kallisloppet idag

34

tjomsland dominerar kallisloppet idag

Tidigare om åren var det ofta Jan-Olov Persson som hade många hästar till start i kallblodsloppen i V75.
Nu är det Öystein Tjomsland som dominerar och hans fyra hästar på Bergsåker är också de fyra mest betrodda i loppet.
– Det är nya tider nu. Jag tippar att Tekno Odin vinner men vill man vara säker ska man ta med alla våra hästar för de har jättebra form allihopa, säger Jimmy Jonsson i stall Tjomsland.

Öystein Tjomslands filial på Bergsåker har levererat ett strålande facit under fjolåret och början av det nya året är lika starkt. På 23 starter i år har det blivit åtta segrar och 14 gånger har hästarna varit bland de tre främsta. Segerprocenten är maffiga 35 procent och det formtoppade stallet är stekhet för dagen.
– Vi har haft jättebra flyt och det är riktigt roligt. Allting har klaffat perfekt med träningen och hela upplägget fungerar kanon, säger Jimmy Jonsson, försteman för filialen på Wolmsta gård i Njurunda.

”Sjö Odin springer en hög 1.24-tid”
De fina resultaten för Öystein Tjomsland avspeglar sig om inte annat i lördagens kallblodslopp på V75. Av stall Tjomslands fyra hästar i loppet så är de också de fyra mest betrodda. Favorit är Sjö Odin, före Tekno Odin, Valle Jerven och Kringelandtellus. Tre av hästarna är stationerade på Wolmsta gård och vi lyssnar med Jimmy Jonsson, som själv kör Valle Jerven, om senaste nytt.
– Tekno Odin kom hit i onsdags och det har inte varit några bekymmer så här långt. De andra tre har jag bättre koll på, de har tränat helt perfekt i veckan och är i toppform allihopa.
Vem tror du mest på?
– Jag måste ändå säga Tekno Odin. Han är ju egentligen i en klass för sig. Om han har vaknat på rätt sida så är han hästen i gänget. Jag såg loppet han gjorde i Norge senast och då satt han och sladdade längst bak i kön. Nu har han fått den genomköraren i kroppen och kommer säkert att vara vassare den här gången. Han brukar tävla bra i Sverige och kapacitetsmässigt är han bäst av våra. Men det är 40 meters tillägg över kort distans så det får inte krångla för mycket på vägen för då kan det bli tufft.
Vem rankar du som näst bäst?
– Sjö Odin har toppform och ett perfekt läge då han är snabb ut. Senast blev han ivrig efter en omstart och galopperade. Gången innan var han jättebra som fyra efter ett tungt lopp sista varvet. Jag tycker att hästen känns jättefin och från spets kan han bli svårfångad. Det är helt klart bra förutsättningar och jag tror att han kan springa en hög 1.24-tid. Då är det inte så lätt att nå ifatt honom.
De andra två då?
– Både Valle Jerven och Kringelandtellus är absolut inte borta.
– Valle Jerven har toppform och tre raka segrar men har tjänat snabba pengar på slutet och gått upp ganska mycket i klass. Jag måste chansa och köra invändigt om han ska ha chans att vinna. Skulle det lösa sig så att han får chansen i tid är det inte omöjligt.
– Kringelandtellus har gått bra en längre tid och senast var han riktigt bra vid segern. Han har ett bra läge med springspår på tillägg för han är snabb ut och kan nog komma iväg bra från start, säger Jimmy Jonsson.
Hur ska man sammanfatta det hela? Vad är rådet till spelarna?
– Jag är ju ingen spelare själv men spikar man inte Tekno Odin tycker jag nog att man bör ta med alla våra hästar för de har som sagt jättebra form allihopa.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSka Bold Eagle ta hem PdA?
Nästa artikelV75 resultat lördag 30 januari 2016 från Bergsåker

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.