Tog hem jättevinst – ingen vet vem det är

16

En ensam vinnare i lilla Tomelilla bör hålla hårt i sitt spelkvitto.

Anledningen: den lilla papperslappen är värd 823 555 kronor.

– Vi vet inte vem det är, säger de som jobbar i butiken till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75-5 på Jägersro i Malmö, som även är Top 7-loppet, där det gäller att pricka in de sju främsta hästarna.

Och det blev dramatiskt värre.

Hästen Replay Pellini med Thomas Uhrberg i sulkyn vann loppet. Mer dramatik blev det om placeringarna bakom. Tvåa i mål, och bara centimeter från vinsten, var stallkamraten Quattro Töll med Peter Ingves som kusk. Ja, det trodde alla.

Historiskt domslut

Domarnämnden valde dock att flytta ner hästen två placeringar i resultatlistan på grund av trängning, ett historisk domslut.

– Det är första gången i Sverige som vi tillämpar den här regeln, ekipaget som stör det andra ekipaget får byta plats helt enkelt, sa Riksdomaren Björn Persson.

– Peter Ingves är tvåa i mål, men om Ingves sitter kvar i ryggen så blir han trea. Men i och med att han stör Dalborg och tränger sig ut mot sexan och skaffar sig fördel, så flyttar vi ner honom bakom Dalborg.  Ingves kommer få en bestraffning, han kommer få böter och avstängning för detta, fortsatte han.

Ny tvåa och trea i loppet blev i stället Stella Newmen och Stuck on Joe.

800 000 kr i byxfickan

Resultatet gav en ensam vinnare på spelformen och sju rätt gav 823 555 kronor.

Spelet lämnades in i torsdags förra veckan på Ica Kvantum i skånska Tomelilla för 96 kronor med spik. Men ingen verkar veta vem vinnaren är, då spelet inte vinstbevakades.

– Det är alltså någon i Tomelilla som går omkring med en kupong värd över 820 000 kronor i byxfickan. Det troliga är att han eller hon inte vem om att han eller hon vunnit, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

I butiken vet man heller ingenting.

– Nej, vi vet inte vem det är och ingen har kommit in i butiken och gjort anspråk på vinsten. Det är många kunder som har frågat. Men det är roligt eftersom det är den högsta travvinsten vi har sålt, säger de som jobbar i butiken till Trav365 under måndagen.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Tog hem jättevinst –
ingen vet vem det är

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.