Tommy Hannés döttrar sommarpratar med det program som pappa aldrig hann slutföra

262

image-31

Sommartravpratarna 2014, från vänster Marcus Lindgren, Tino Ärling, Familjen Hanné, Liv Hasli (skylt i Stigs händer) och Stig H Johansson. Foto av Kanal 75

Radiosuccén ”Sommartravpratarna” är tillbaka med en tredje säsong. Formatet där några av travets profiler berättar sin historia och väljer sin musik har i år två riktiga tungviktare i startfältet. Travets störste genom tiderna, Stig H Johansson, kommer att vara mer personlig än någonsin och Tommy Hannés döttrar läser in det program som pappa aldrig hann slutföra med innan cancern tog hans liv.
– Ni får ta del av deras resor genom skratt och genom sorg, vinst och förlust men också deras filosofiska funderingar, säger producenten Andrea Håkansson på Kanal 75.

Årets premiär äger rum 6 juli, därefter släpps ett nytt program varje söndag fram till och med 3 augusti. Programmet kommer att finnas tillgängligt på Radio Play, via atg.se och på iTunes.
Förra året dubblerades lyssnarsifforna från premiäråret. Hela 350 000 personer lyssnade på bland andra tv-profilen Micke Nybrink.
– Att programmet har fått så starkt genomslag är otroligt roligt. Det visar bara att det finns ett genuint intresse och en nyfikenhet på våra travprofiler. Årets startfält känns varierat och superstarkt. Jag är otroligt tacksam över att ”pratarna” delar med sig av så personliga delar från deras liv. Det är starkt, avslutar Andrea Håkansson.

Familjen Hanné, 6 juli
Tommy Hanné var en av Sveriges mest framgångsrika travtränare. Tommy sa alltid vad han tyckte och tänkte, men bakom den hårda ytan fanns en snäll och varm man. Han brann för utveckling, gick sin egen väg, men var samtidigt en förebild och mentor för många inom travsporten. 2011 fick han cancer. Han fajtades och slogs mot sjukdomen på ett beundransvärt sätt, men i mars i år förlorade han till slut kampen. Tommy hade börjat jobba med sitt sommarprat, men hann aldrig spela in programmet. Han avslutade alltid det han påbörjat – därför berättar hans fyra döttrar, Li, Jenny, Andrea och Pamela hans historia.

Tino Ärling, 13 juli
”Tjena brorsan” hör man på stallbacken när Tino Ärling kommer gående. Den 27-årige lärlingen är finländsk rom och kom med sin familj till Sverige sex år gammal. Som ung blev utanförskap Tinos största rädsla och sedan dess har han kämpat med sig själv och sin omgivning. I dag är han en framgångsrik lärling men för bara tio år sedan var hans situation en helt annan och framtiden såg väldigt mörk ut.

Liv Haslie, 20 juli
I Sverige blev Liv ett bekant ansikte förra året när hon vid 71 års ålder, som en av de äldsta segerkuskar någonsin, charmade hela Solvalla genom sprudlande energi i vinnarcirkeln. Som liten flicka sa hon till sin mamma ”Jeg skulle ønske jeg blir en gutt når jeg blir voksen”. Det var de som fick lov att träna häst, inte tjejer. Men reglementet var inget som stoppade norskan och efter bråk och höga röster mot makthavande män skrevs hon in i historieböckerna som den första kvinnliga proffstränaren i Norge.

Stig H Johansson, 27 juli
Svensk travsports största namn genom tiderna. Som liten pojke tog Stig ett beslut att hans livsöde inte skulle bli detsamma som hans mammas. Hans talang och kärlek till hästen upptäcktes under alla de sommarlov han spenderade med sin morfar ute på landet. Här byggde han upp drivkraften till att bli väldens mest framgångsrika travtränare.

Marcus Lindgren, 3 augusti
Under Marcus 41-åriga liv har han hunnit med allt från att starta och sälja spelsajter, blivit ekonomiskt oberoende på travspel, startat en restaurangkedja och självklart det som ligger honom närmast om hjärtat – tränat travhästar. Marcus har hela livet känt att något saknas honom, vilket resulterat i detta sökande. En dag för åtta år sedan, efter att han rest jorden runt i hopp om svar, förändrades allt och Marcus fann sitt lugn.

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Jägersro/Solvalla 11/6-2014
Nästa artikelEndast fyra vågar utmana Lannem Silje

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.