Topptränaren: ”Jagvill varna för honom”

128

 

Norsktätt på V75 i Karlstad på lördag.

En av de som besöker Färjestad från vårt grannland i väst är topptränaren Frode Hamre.

– Jag vill varna alla V75-spelare för Smedheim Solan, säger han.

På lördag avgörs travets elitserie V75 på Färjestad i Karlstad.

Det är Unionskamp och hela 23 hästar inom V75-spelet tränas i vårt västra grannland Norge.

Topptränaren Frode Hamre kommer med sex hästar – och skickar en varning till alla V75-spelare.

”Det är stora plus”

– 9 Bruno di Quattro (V75-3) och 2 Järvsörappen (V75-4) är väl de två som jag på förhand tror mest på, men jag vill varna för 4 Smedheim Solan, den ska man passa om man spelar på V75, säger Frode Hamre och fortsätter:

– Han är på väg in i form nu, han blev störd till galopp senast men känns annars väldigt fin för dagen. Det är hästens årstid nu då han går som bäst på hösten och vintern och både ny kusk och körspö är stora plus för den här hästen. Jag vill som sagt varna för honom.

Om vi annars tar dina hästar i tur och ordning, vad säger du om 11 Ultimate Photo (V75-1)?

– Han var fin vid seger senast på Solvalla och fick ta igen sig lite efter den turen, då han gick ner lite i vikt. Han tränar bra och är lika fin som inför segern på Solvalla senast, men bakspår nu och tuffare emot gör att jag inte direkt har några segerförhoppningar.

”Har feeling för det”

I den andra V75-avdelningen tränar och kör Frode Hamre 5 Orlando Knick (V75-2).

– Jag känner inte riktigt till motståndet, men det är en fin häst som är bra för sin klass hemma i Norge och han står ju fint till i loppet. Han är ingen raket från start, däremot så är det en häst som tål att göra en hel del jobb själv i loppet, säger Frode Hamre och fortsätter berätta om 9 Bruno di Quattro (V75-3).

– Han är på väg tillbaka i toppform, han var bra senast på Bjerke och tränar fint efter det. Utgångsläget blev perfekt för honom och jag har feeling för att han gör ett riktigt bra lopp så blir det bara lite tempo på loppet så ska vi vara med och slåss om det.

”Överraskad om han vinner”

I V75-4, Unionskampen som är ett kallblodslopp, har Frode Hamre tre av de nio hästarna som kommer till start. Han har redan varnat för 4 Smedheim Solan, och berättar nu om de andra två.

– 2 Järvsörappen (V75-4) galopperade senast utan att jag har någon direkt förklaring till varför, men banan var dålig den dagen och det var nog det som fällde honom. Han ser lika fin ut i träning som inför segern i Östersund för tre starter sedan och han är en av de som ska räknas.

Vad kan 6 Ingbest (V75-4) uträtta?

– Han är fin och stabil och vann ett taktiklopp senast och formen sitter där, däremot så är han tredjehästen av mina i loppet och jag blir överraskad om han vinner, jag håller Järvsörappen och Smedheim Solan före honom, säger Frode Hamre.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSuddens stjärna allvarligt skadad
Nästa artikel”Det måste till en del tur härifrån…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.