”Det måste till en del tur härifrån…”

33

I fjol blev det två segrar i bronsdivisionen i Sverige för den norsktränade sexåringen.

Per Oleg Midtfjeld håller Global Republic som en häst lite utöver det vanliga men baissar chanserna i Unionstravet i Karlstad på lördagen.

– Det måste till en del tur från spår sju.

Färjestadstravet står som värd för lördagens V75-tävlingar och årets upplaga av Unionstravet, landskampen i trav mellan Sverige och Norge.

Norske tränaren Per Oleg Midtfjeld fick Global Republic i sin träning i somras och tog över en fix och färdig lillstjärna.

Sexåringen med 1,1 miljoner kronor på kontot är i gång med avelsarbete och tävlade tidigare för Trond Thorseth som i fjol bland annat tog två segrar i bronsdivisionen i Sverige med hingsten.

I Unionstravet i Karlstad i fjol var hästen stor favorit och vann enkelt från ledningen för kusken Thor Borg. Nye tränaren Per Oleg Midtfjeld kör på lördagen och hade hoppats kunna utnyttja Global Republics startsnabbhet i V75-1 när man nu tagit klivet upp i silver.

– Synd på spåret. Från ett bättre läge hade jag haft höga förväntningar men från spår sju måste det till en del tur på vägen. Målet är att ta en så bra placering som möjligt därifrån, säger han.

”Väldigt bra form”

Midtfjeld lär ändå prova en bit från start och chansen finns till en bra resa.

– Global Republic är i väldigt bra form och tävlar med sin ordinarie utrustning. Hästen är så pass kapabel att han kan vara aktuell på kupongen på låt säga fyra-fem streck, säger Per Oleg Midtfjeld.

Stallet ställer också upp med No Limit L.A. i V75-6. Ett spår tolv bakom bilen grusar förhoppningarna alldeles menar tränaren.

– No Limit L.A. är i bra form men kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån. Dessutom är motståndet tufft. Tjänar han pengar den här gången är det bra. Inga ändringar.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.