Tränaren spikar sigsjälv – två gånger

120

 

Senaste V75-segern ramlade in i fjol somras med trotjänaren On Hold.

Till lördagens omgång på Färjestad laddar hemmamatören Berne Gustafsson med sina för dagen två bästa hästar – Wellino Avenue och Global Trackmaster.

– Jag spikar mina två i det där tipset man bad mig göra!

Berne Gustafsson från Karlstad är en av landets proffsigaste amatörer som de senaste säsongerna legat över miljonen inkört till stallet.

On Hold är stallets stora stjärna på senare år med flera V75-segrar på sitt samvete.

Med den pålitlige tioåringen On Hold  på skadebänken tycker stallet i värmländska Vålberg att det är dags igen. 27-årige lärlingen Per Nilsson och chefen själv ställer upp med hästarna som ska gör’at på lördag.

Wellino Avenue är en veritabel kanon som har svårt att få kontinuitet på tävlandet på grund av skador. Fyraåringen Global Trackmaster hoppas man ska vara på väg mot höjderna.

– De går på utedriften tillsammans de här två kamraterna, de går och tjusar med varandra och ser ut att ha det jättebra. Jag tror att främst Wellino med sina problem mår bra av att gå ute dygnet runt och röra sig, säger Berne Gustafsson, som i anslutning till den stora hagen inrett ett utrymme med halm dit hästarna kan dra sig undan nattetid.

”Spelarna får avgöra”

Berne Gustafsson med 18 hästar på träningslistan hoppas mycket på hagkompisarna på lördag då hemmabanan Färjestad kör sin årliga landskamp mot Norge, Unionstravet.

Global Trackmaster (V75-2) blir mycket betrodd i klass II och Wellino Avenue (V75-5) än mer betrodd av spelarna i sitt lopp, klass I-loppet.

– Jag tror att det är en bra chans på båda, men Wellino har nog den bättre chansen. Sedan om spelarna ska spika får de avgöra själva – jag gjorde det i alla fall när jag blev tillfrågad i det här tipset (Fem tippar V75). Det kan gå hur som helst och alla får ta det som de vill, men det är två jättebra hästar vi har, säger Berne Gustafsson.

Skadedrabbad stjärna

I maj i fjol anställdes Per Nilsson som lärling i verksamheten och Berne pratar om ett uppsving.

Men det ständiga hotet med skador är svårt att råda över i ett tävlingsstall.

Sexårige valacken Wellino Avenue ser ut som en stjärna och uppträder ofta som en sådan. Ett gaffelband i höger framben gäckar dock hästen som varit borta i flera omgångar i karriären.

Nio segrar på 16 starter har det blivit hittills.

– Det är höger framben han haft problem med och det är det som stoppat karriären för ´n. Han har ju kapacitet för högre klasser än den han är i just nu och så fin som han varit på slutet….vi håller tummarna.

Per Nilsson körde till segern senast i ett lopp på Solvalla. Magnus Jakobsson satt bakom Wellino Avenue i comebacken hemma på Färjestad i augusti.

– Vad startsnabb hästen blivit bara på de två senaste starterna. Han har varit helt okörd från start och bara stegat iväg. Från innerspåret på lördag hoppas jag att han tar spets och stannar där. Jag kan säga att… jag tror att han gör det också.

Vilken tid tror ni att Wellino är mogen så här i tredje starten efter uppehåll?

– Det är svårt att säga det där med tider. Jag och Magnus tror han går en låg elvatid i alla fall om det skulle behövas. Utrustningsmässigt blir det samma. Han går med järnskor fram, jag vill inte ändra något när det har krånglat med benet utan han får gå så här ett tag nu. Öppet huvudlag, bomull i öronen. Vi har inte lagt in några växlar än med utrustningen. Vi har honom under uppsikt och går det som vi tror och hoppas kommer han att starta på här i höst och vinter.

Du sticker även ut hakan med Global Trackmaster och spikar honom!

– Jag tror på mina hästar, lite extra mycket den här gången faktiskt. Trackmaster är en häst jag håller högt. Han är snabb men har inte varit riktigt fläckfri i travet och har lite småproblem med det fortfarande. Men det blir bättre och bättre.

Det blev ett bakspår bakom bilen för Global Trackmaster och Magnus Jakobsson på lördag. Ett minus?

– Jag tror att det är bra för hästen. Han kan stressa upp sig lite grand då han är för ivrig och då kan det bli fel gångart. Jag tror att det är bra med nionde, han får följa med där och attackera. Han har skött sig i år nu och den här har också hög kapacitet. Han gick 1.13,7 på Färjestad senast och det var en tiondel ifrån banrekordet för fyraåringar. Det fanns sparat och Magnus menade efteråt att hade vi bara vetat så hade vi kunnat ta det där rekordet.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.