”Torskar han går jag hem till Stockholm”

246

Det är inga fake news: jag har en mordvinnare i första loppet.

Däremot kan ni ifrågasätta min utnämning av Sveriges bästa travtippare.

Kanske. Men vem är travets Donald Trump då? Jag har två kandidater.

Snart är de här, de speciella stunderna som får allt annat att blekna. Sprintermästaren i Halmstad en ljummen, salt torsdagskväll i början av juli. Alla njuter.

Solnedgången över Jägersro den sista tisdagen samma månad är rena poesin, ett travögonblick som sticker ut, sekunder när vi lever i nuet. När vi nästan kan ta på den lena, mättade luften, när sommaren är så somrig att vintern nog aldrig kommer tillbaka. Den som pillar på mobilen just då är diskad för evigt.

Men jag kan ärligt säga att det är lika mycket ”här och nu-känsla” den här lördagskvällen i Boden när traveliten gör upp om en miljon, mitt i natten i midnattssol. Att jag sedan älskar Norrland och dess urinvånare gör att jag inte ens behöver sju rätt för fulländning.

Men vi gör ett försök. Hur svårt kan det vara när man är Sveriges bästa travanalytiker? En vacker dag ska det bevisas att allt bara är ren och skär otur eller möjligen kuskarnas fel. Kuskjävlarna. Närå, nu var jag dum igen.

Vem är travets Trump?

V75-1: Whitehouse Express är inga fake news och det är inte Donald Trump som kör. Örjan Kihlström är väl mer som Torbjörn Fälldin?

Hur som helst, hästen är ruskigt bra för klassen, tar avstamp mot gulddivisionen och om han förlorar ska jag gå hem till Stockholm.

Eller jag gör väl som Donald i så fall, duckar, glider och hävdar att jag aldrig sa så. Vem är travets Trump förresten? Kolgjini eller Walmann? He he.

V75-2: Dunderdraget ni inte får missa heter U.Bergs Oppzi och om hon vinner är jag på väg mot något stort.

Gör vad ni vill i övrigt men om ni ska lyssna på mig en gång i år så ta med henne. Tre procent är en gudagåva.

Kan ge en lavett

V75-3: Canwin B.F. är en hemmahäst med chans att ge storfavoriten Gianluca Boko och illa pålästa spelare en svidande lavett.

Titta på hans senaste start. Bra insats är bara förnamnet och nu kör ju Torbjörn Fälldin.

V75-4: Fyra streck är min lösning på kallblodsloppet och roligast i kvartetten är Polar Northug. Han kanske är för sölig, vet inte, men styrkan finns.

V75-5: Louie Brodde kan vara klar. Han var kanonbra senast men V75 är alltid V75 och jag vill ha med Mellby Dealer. Roger Nilsson ska passas såna här nätter.

Är som Lucky Luke

V75-6: 1 640 auto och flera rullar upp till bilen med kisande blick, osäkrat vapen och fingret på avtryckaren. Västerbo Grosbois är som Lucky Luke och om han slipper onödiga överfall kanske han inte begriper att han inte har någon skalle? Don Juan Sisu är raka motsatsen, osnabb i början men hungrig som en varg på upploppet.

V75-7: Propulsion är enligt Daniel Redén otroligt stenklar. Troligen har han rätt men Proppen är också en häst som inte överlevererat. Rafael Nadal tog sin tionde titel i Franska öppna förra helgen och Nadal Broline hakar på.

Låter jag desperat? Visst, men titta på upploppet på Romme i april. Vad säger ni nu då? Glöm de två senaste förlusterna, potatisåkrar är inte hans grej.

Helgens tips

1. 10 U.Bergs Oppzi (Boden, V75-2)

Ständigt underskattad. Måste med på allt.

2. 7 Canwin B.F. (Boden, V75-3)

Ruskigt bra insats senast. Jätteroliga draget.

3. 6 Nadal Broline (Boden, V75-7)

Raketspurtare. Ger Propulsion en propp.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2 Whitehouse Express (res 5–12)

V75-2: 10–15–7 (res 3–12)

V75-3: 7–4–9–2–10 (res 5–6)

V75-4: 2–10–6–13 (res 15–7)

V75-5: 7–10–6 (res 2–9)

V75-6: 5–4–2–3 (res 10–11)

V75-7: 2–6 (res 7–3)

1 440 rader/720 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet