On Track Piraten har aldrig känts bättre

257

piraten

Han är regerande svensk mästare och har hittat toppformen lagom för att försvara sin titel.
Johnny Takter var mäkta imponerad över On Track Piratens senaste seger i gulddivisionen.
– Jag har aldrig känt honom bättre, säger Takter.

I fjol vann On Track Piraten Svenskt Mästerskap i övertygande stil närmast före Yarrah Boko. Av senaste starterna att döma har Rättvikshästen prickat in toppformen igen lagom till årets upplaga. Han har tagit två raka imponerande segrar i gulddivisionen och senast i finalen svarade han för en grym insats. Johnny Takter lät stjärnhästen avancera fram utvändigt om ledande Standout och krossade denne in på upploppet. Det var en femstjärnig uppvisning och Johnny Takter, som inte är känd för att ta till överord, var närmast lyrisk över hästen efteråt.
– Han var fantastiskt fin och jag har aldrig känt honom bättre, säger Johnny Takter.

”Är ännu bättre nu än tidigare”
I lördagens SM-lopp på Åby, tillika V75-7, är On Track Piraten andrahandsfavorit från sitt sjundespår bakom startbilen. Tränaren Hans R Strömberg håller med Johnny Takter om hans lovord över hästen och rapporterar allt väl med den sexfaldige miljonären.
– Jag får hålla med Johnny och hästen känns jättefin. Han trivs bra på hösten och han har hållit sig fräsch och fina hela året. Vi har kunnat träna honom kontinuerligt och jag håller med om att han är ännu bättre nu än vad han har varit tidigare, säger Hans R Strömberg.
– Han har blivit lite starkare och tuffare sedan han vann SM i fjol och haft en jämnare form i år än förra året. Han har blivit ett år äldre och jag tycker framförallt att han har blivit starkare helt enkelt. Han har ju visat att han tål tuffa lopp och kan vinna från ”dödens”.

”Laddar för ledningen”

Vad är din syn On Track Piratens möjligheter i årets SM?
– Han har spår lite långt ut på vingen men jag tror att Johnny kommer att söka sig framåt direkt. Jag tror nog att han laddar för ledningen. Det är väl främst Kolgjinis häst som satsar mot spets och det kanske även är flera andra om budet. Så det gäller ju att vara med på noterna i starten och det finns ju flera taktiska upplägg att ta till i och med open stretch. Men taktiken är helt upp till Johnny att bestämma, säger Hans R Strömberg.
– Det finns i alla fall inga mörka moln på himlen och jag har kört lite på rakbanan med hästen i tisdags och han har även gått lugna turer i skogen under veckan och allt verkar fortsatt fint. Det blir barfota runt om precis som i de två senaste starterna och jänkarvagn som han har gått med det senaste året. Det är klart att jag måste tro mycket på min häst så bra som han har varit.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFör barnens skull
Nästa artikelV75 resultat lördag 11 oktober 2014 från Åby

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.