Trav är som solsken i höstmörkret

196

TRAVDDBLOGGEN

Det är sannerligen en mörk tid vi är inne i nu och medan det fortfarande mest är regn och rusk här nere i de södra delarna av Sverige så letar sig snön nedåt och det är bara en tidsfråga innan regnet och rusket är utbytt mot snö och slask. Men nu ska vi inte vara negativa utan istället hålla tummarna för att det kommer ett lagom tjockt snötäcke som lägger sig vackert och pyntar omgivningarna runt travbanorna vita. Och tur är det väl att vi har travet även under hösten och vintern för det lyser upp tillvaron även om klassen på loppen sjunker i ungefär samma takt som snön flyttar sig söderut. Men lite tuffare förutsättningar och lägre klass har sin charm det med. Det är då vi kan vaska fram de där guldklimparna som gör oss till miljonärer. Fast det vore ju en fördel om tipparformen vore något fräckare… Skam den som ger sig.

I eftermiddag är det trav på den franska nationalbanan Vincennes och huvudloppet för dagen får väl antas vara Prix Marcel Laurent med nästan en halv miljon i förstapris. Försvara de svenska färgerna ska Stefan Melanders Increased Workload med Dominik Loqueneux försöka men lär få det tufft. Han har dock bevisat att han funkar bra på kolstybben när han sprang in som fyra i Europeiskt femåringschampionat som ju Support Justice spårade runt om i. Men motståndet denna gången är skarpare och skulle han dyka upp på en plats så har han gjort det riktigt bra. Aladin d’Ecajeul ser ut att vara totofavorit på ATG just nu men Athos des Elfes var riktigt bra senaste de möttes då Athos vann. Tyvärr har jag inte kunnat se hans senaste lopp så vet ej om det var prépare eller inte. Kan tyvärr inte franska heller så då är det inte lätt att läsa franska travnyheter 🙂
Akim du Cap Vert gjorde det också bra näst senast då han mötte Aladin och Athos och det lär bli ett riktigt bra lopp. Korvenoja har med Jonesy också men det känns som att han är ute på väl djupt vatten här.
Senast en svensk vann Prix Marcel Laurent var 2005 då Erik Adielsson vann med Dumle Loss som tränades av Joakim Wallin. Då var det gott om svenska ekipage i fältet med bl.a. Opal Viking, Order By Fax och Triton Sund.

Ikväll är det V64/DD på Åby. DD-1 är ett halvöppet lopp där jag väljer att ta fyra streck: 2 Fore Candy, 3 Tore, 4 Prince Orlando och 9 Darling Boko. Tore gillar jag och formen verkar stigande där. Hoppas han får ryggresa denna gången, tycker han är som bäst då. Fore Candy var det som slog av Tore senast och kul att han är på G igen för det är en rätt så kapabel häst i grunden.
Står över 8 Alamo Boko som jag hoppas det blir trafikproblem för. Den som fegar tar med honom också.
I DD-2 är 13 Ålands Vikingen klar favorit men jag tänker gå mot för att få ett roligare odds. Jag hoppas att täta starter inte är något plus för Ålands Vikingen och att istället 10 Tokio Hotel Hall sopar till samtliga. Thomas Uhrberg har bra kuskform och jag litar fullt på honom här. Spik!

DD-1: 2,3,4,9
DD-2: 10 Tokio Hotel Hall
Min raka DD: 2-10
Min roliga DD: 3,4-10

I V64-2 ska sju treåringar göra upp och jag vill slå ett slag för 1 Buzz Mearas. Han verkar ha haft lite sjukdomsproblem och formen är säkert inte på topp men det är en fin treåring som kommer få en fin resa. Streckad på under 10%.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.