Travbanechef i norr slutar

297

travbanechef-i-norr

Hans Engman slutar som travbanechef för banorna Boden och Skellefteå.
– Jag kommer att sakna människorna här uppe.
Det är på grund av familjeskäl som Hans Engman valt att säga upp sin anställning som travbanechef för Bodentravet och Skelleftetravet.
– Jag har haft familjen kvar i Stockholm. Jag hade en tanke på att min fru skulle flytta upp men så blev det inte. Jag har även två söner i Stockholm, säger Hans Engman.
Hans Engman är bördig från Boden och var sportchef på banan 1988-1990 innan han flyttade till Stockholm. Där blev det 21 år på ATG innan han hoppade på jobbet som travbanechef i Boden för två år sedan, sedan ett par månader har han även varit chef för Skelleftetravet.
– Det är klart att det känns vemodigt. Tanken var ju inte att det skulle bli så här kort tid. Nu stod jag i ett vägskäl… Jag har haft en fantastisk tid i Boden och mest kommer jag att sakna människorna här uppe. Alla människor som brinner för travsporten.

Söker jobb i Stockholm
Något nytt jobb har Hans Engman inte klart med.
– Nej, men jag har lite krokar ute och hoppas det löser sig snart. Nu har jag gjort mitt val och det känns ändå skönt på något sätt.
I ett pressmeddelande kommenterar Lasse Olofsson, ordförande i Norrbottens Travsällskap, att Hans Engman slutar.
– Vi respekterar Hans beslut och har startat arbetet med att hitta en ersättare.
Även Umåker står utan travbanechef sedan Kajsa Gustafsson valde att sluta för en dryg vecka sedan.

Lars-Ove Pettersson