Inför EXTRA V75: Fascination i toppform inför Stochampionatet

218

stochampionatet_toppform

Fascination var kulldrottning som två- och treåring men efter nederlaget i Drottning Silvias Pokal hamnade glorian aningen på sned.
På söndagen ges hon chansen att återta platsen som etta i kullen då Stochampionatet avgörs på Axevalla.
– Jag skulle inte vilja byta häst med någon, men misstänker att några av de andra mer än gärna skulle vilja byta med mig, säger Lars I Nilsson.
Uttagningsloppet innebar ledning efter 250 meter och efter att ha fått dämpa en bit stack Fascination ifrån övriga på spänstiga ben.
– Det lämnade inga frågetecken efter sig utan snarare ett stort utropstecken. Johnny var helnöjd och tyckte att hon både var rappare och raskare än tidigare. Jag körde ett lättare jobb med henne i onsdags och hon var precis som jag vill ha henne och det verkar glädjande nog som om vi har prickat formen lagom till söndagens uppgift.

Öppnat snabbare en bit ut
När spåren skulle lottas drog Lars I Nilsson en nitlott. Han tvingades välja sist av uttagningsloppens vinnare och hamnade på spår sex.
– Spontant kändes det som att man hade förlorat lottningen, men vid närmare eftertanke har hon faktiskt öppnat snabbare med startspår en bit ut och då inte minst vid segern i Oaks då hon enkelt tog hand om ledningen från ett femtespår.
Taktiken är alltså given?
– Plan A är helt klart att ladda vad som går. Jag vill helst ha Melanders båda hästar, System Performance och Mousse, bakom eller utvändigt om och då gäller det att komma iväg bra från start, fortsätter Nilsson.
Med bara drygt fyra timmars resa och ett lopp som går sent på eftermiddagen väljer man att åka tidigt på morgonen och slipper därmed, vad som kan vara, en besvärlig övernattning. Vad gäller balansen blir det som senast; barfota fram, norskt huvudlag och jänkarvagn.

Kan bli en dag att minnas
Söndagen den 21:e juli 2013 kan bli en dag att minnas för Jägersros Lars I Nilsson. Klockan 10.00 släpps hans sommarprat och några timmar senare kan hans Fascination springa hem en miljon kronor i Stochampionatet.
– Jag har förhoppningar om att hon ska stå som drottning igen på söndag och skulle så bli fallet kan man njuta av en timmes radio både på väg till och från Axevalla, skrattar Lars I Nilsson.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Heta chanser för Nurmos på Axevalla
Nästa artikelTravbanechef i norr slutar