Travhistoria skrivs på turistön Menorca – 78 euro i förstapris

132

Travhistoria skrivs på turistön Menorca

Järvsöfaks världsrekord på 42 raka segrar tangerades i helgen av tolvårige Trebol som radar segrar på den spanska ön Menorca.
Elitloppet lär inte komma på fråga för hästen som har karriären bakom sig – men kanske får Solvalla-publiken se Trebol i något annat lopp.
– Det är ingen omöjlighet i alla fall, säger sportchef Anders Malmrot.

Travhistoria skrivs på turistön Menorca, några mil nordost om Mallorca.
Tolvårige före detta världstravaren Trebol tog på söndagen sin 42:a raka seger på ön vid tävlingarna på Torre del Ram-banan och delar nu Järvsöfaks världsrekord i segrar tagna i svit.
Trebols motstånd utgjordes av två (!) hästar och den brune hingsten hade inga problem jogga hem 42:a raka på tiden 1.19,8 över 2125 meter.
Om det vill sig blir Trebol ensam världsrekordhållare redan på lördag då hästen är preliminäranmäld till ett lopp.
Solvallas sportchef Anders Malmrot befinner sig i veckan i Neapel i Italien. Onsdag avgörs det italienska storloppet Lotterian med deltagande av potentiella elitloppshästar.
Kan Trebol vara aktuell för Elitloppet?
– Jag avfärdar det inte helt. Men det är knappast troligt heller. Det skulle vara för att han har tagit så många raka segrar. Prestationsmässigt vinner han numera på 19-tider och senast slog han väl två hästar, säger Anders Malmrot.
Solvalla tävlar i dagarna tre under sin stora helg, 26, 27, 28 maj närmare bestämt. Världsrekordhästen kan dyka upp i något annat lopp.
– Vi får se. Jag ska kolla det lite mera i Neapel i morgon om den saken, säger Solvallas sportchef på tisdagen.

78 euro i förstapris 
Trebol gäller som Spaniens bäste travare genom tiderna och var i många år i träning i Frankrike. När hästen blev för gammal för att tävla i Frankrike tog den spanske ägaren hem hästen till Menorca.
Hingsten som bland annat vunnit Prix du Luxembourg och ett par upplagor av finska storloppet Kymi Grand Prix, tävlar i dag om växelpengar.
Förstapriset i söndags var 78 euro. På årets sex starter har Trebol tjänat drygt 7000 svenska på Menorca.

Föregående artikelV75 Onsdag: Bergsåkerstränaren Daniel Wäjersten
Nästa artikelV75 Onsdag: ”Första barfota runt om”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.