V75 Onsdag: ”Första barfota runt om”

157

"Första barfota runt om"

Timo Nurmos har glödheta chanser hela veckan och i onsdagens V75-omgång tränar han de två största favoriterna.
Hankypanky Rubyred är obesegrad efter fyra starter hos Solvalla-tränaren samt nyblivne svenska rekordhållaren Magic Cash som jagar tredje raka.
– Det är två mycket bra chanser och sedan blir det första barfota runt om på Dixie Brick, säger Nurmos om hästen som är andrahandsfavorit.

Timo Nurmos toppar inte bara landets tränarliga med drygt tio miljoner kronor inkört i år, han leder även klart V75-ligan med 15 segrar. Den här veckan är extra intressant för finländaren som har glödheta chanser både i onsdagens samt lördagens V75-omgång. Det hela kulminerar med Readly Express i Finlandia-Ajo på lördag som körs av Björn Goop från ett perfekt läge med spår tre bakom startbilen.
Men nu tar vi oss an V75-omgången 1 maj på Bergsåker där Nurmos tränar omgångens två största favoriter.
Han inleder med Hankypanky Rubyred som har haft stor uppvisning och vunnit överlägset med krafter kvar flera gånger, bland annat senast. Det fyraåriga stoet är obesegrad efter fyra starter hos Nurmos och har nu ett perfekt läge med spår tre bakom bilen.
– Hankypanky Rubyred (V75-1) är en stark och rejäl häst som jag har gillat mycket hela tiden och det har känts att det funnits mycket utveckling i henne. Senast vann hon på 1.13,3 med gott om krafter kvar. Hon tävlade barfota fram då för första gången och det blir samma balans igen och inga ändringar. Hästen blir bara bättre och bättre och har ett bra läge. Det är min bästa chans på V75, säger Timo Nurmos.

”Första barfota runt om”
I den andra V75-avdelningen selar Nurmos ut Dixie Brick, ett fyraårigt sto som efter en startgalopp i debuten ståtar med två raka segrar.
– Dixie Brick (V75-2) är en häst under utveckling och hon var bra vid segern senast när hon sprang en 1.15-tid. Hon har varit barnslig tidigare men börjar få mer rutin nu och klarade fjärdespåret i voltstart senast. Nu är det en spårtrappa och hon möter mer rutinerade och tuffare hästar än senast. Men vi kommer att rycka alla skor den här gången och det blir första gången barfota runt om. Dessutom ett helstängt huvudlag. Hästen känns fin i träningen och kommer att göra en bra insats.

”Krafter kvar på svenskt rekord senast”
I den femte avdelningen blir Magic Cash storfavoriter efter dennes våldsamt imponerande segerlopp på slutet. Först i V75-finalen på Solvalla då han bara dundrade fram i dödens och krossade konkurrenterna i ett tidigt skede. Samma visa var det senast i Gävle då han fick överta ledningen tidigt och vann på nya svenska rekordet för fyraåringar, 1.14,1 över distansen 3180 meter.
– Magic Cash (V75-5) är en väldigt fin häst som har varit otroligt bra. Han har varit känslig i munnen och är lite fortfarande. Det är därför som han har galopperat några gånger när kusken har varit tvungen att korrigera honom. Det bästa är om man inte behöver ta i honom och att han kan sköta sig själv. Trots svenskt rekord senast så fanns det krafter kvar enligt Jorma. Nu är det tre varv igen och det är en fördel eftersom han är så stark. Men femtespåret i voltstart kan vara lite lurigt. Hoppas att han sköter sig igen för då är det bra chans. Barfota runt om igen.

”Hästen är väldigt fin nu”

Du har ytterligare två hästar med i V75, vad säger du om deras chanser?
– S.G.Charpentier (V75-6)
 fick ett tufft lopp i dödens senast i V75. Det är inget att säga om den insatsen. Hästen är mycket fint i ordning men fick tyvärr spår åtta bakom bilen. Det är nästan omöjligt att vinna därifrån i ett sprinterlopp. Han måste ha mycket tur att komma till därifrån. Barfota runt om igen.
– Linus Boy (V75-7) har tränat bra en längre tid men har inte kommit med i lopp. Jag har anmält flera gånger men startpoängen har inte räckt till. Det känns att hästen är bra i ordning och från ett bättre läge hade jag varit optimist. Nu är det spår tolv och det blir normalt mycket svårt därifrån. Men jag vill ha sagt att hästen är väldigt fin nu. Skor runt om igen, säger Timo Nurmos.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.