Lotterian: Jean-Michel Bazire showade i sulkyn

61

Jean-Michel Bazire showade i sulkyn

Jean-Michel Bazire showade i sulkyn över upploppet när Bel Avis hade uppvisning i Gran Premio della Lotteria.
Frankrikes travkung presenterade en ny imponerande vinnare och tog en ny storloppsseger värd 2,5 miljoner kronor.
– Vinner man Lotterian på det här sättet så är han en elitloppshäst om Bazire så önskar, säger solvallas sportchef Anders Malmrot, som fanns på plats i Neapel.
Tvåa i mål blev en mycket duktig Disco Volante som inte gick lottlös då han erhöll 1,2 miljoner för andraplatsen.

Den 70:e upplagan av Gran Premio della Lotteria kördes som vanligt på Agnanobanan i Neapel. Italiens ”Elitlopp” är det största italienska loppet för äldre hästar och avgörs över 1600 meter med bilstart. Försöksvinnarna var i tur och ordning Disco Volante (Björn Goop), Vitruvio (Alessandro Gocciadoro) och Bel Avis (Jean-Michel Bazire).
Finalen kom att handla om en uppgörelse mellan två av försöksvinnarna. Disco Volante blixtrade till ledningen från spår fyra bakom bilen för Björn Goop och fick Vitruvio på utsidan. Samtidigt placerade Jean-Michel Bazire Bel Avis perfekt i andra par utvändigt, ett drömlopp. Första varvet travades efter 1.13,1 men sedan gick det undan värre när Goop skruvade upp farten rejält när Bazire angrep ute i tredjespår. Vitruvio var trött och slagen redan mitt i sista sväng och Disco Volante nådde upploppet först. Men han fick genast Bel Avis över sig som omgående kopplade greppet och bara dansade undan till slut.

”Bazire är en superstar på alla sätt – spektakulär”
I sulkyn spexade Jean-Michel Bazire sin vana trogen och lyfte båda benen rakt upp i luften den sista biten in mot mål, samtidigt som han kastade iväg körspöet. En mycket imponerande och lätt seger av Bel Avis som vann på tiden 1.11,3. Jean-Michel Bazire fortsatte showen efter triumfen och sprutade champagne och tyckte att segern i finalen blev enklare än den i försöket. Då galopperade Bel Avis från start men kom ändå tillbaka och vann lätt.
– Bazire är en superstar på alla sätt och vis och han bjuder på sig själv. Man hör på publiken att de älskar honom, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.
– När det gäller Bel Avis så hade vi pratat om honom innan fast då var han påtänkt till Sweden Cup. Jag pratade lite kort med Bazire efter loppet och han vill vänta och se hur hästen tar två heat. Men det är klart att vinner man Lotterian på det här sättet så är han en elitloppshäst om Bazire så önskar.
– Det var första gången som Bel Avis startade över sprinterdistans och nu vann han båda heaten. Det första med galopp och finalen med Bazire som satt med båda benen i luften. Det är verkligen spektakulärt, säger Malmrot.

”Disco Volante gjorde en stark insats – elitloppsaktuell”
Disco Volante höll bra till andraplatsen i Lotterian och trea blev Ursa Caf. Även Disco Volante finns med i diskussionen om att få en plats i Elitloppet.
– Disco Volante såg jättefin ut och svarade för två bra lopp. Man ska tänka på att det är en lång och krävande resa för hästen till Neapel med allt vad det innebär. Sedan är det en annorlunda bankropp och en annan dosering här nere. Hästen gjorde en stark insats och visade att han tål två heat, säger Anders Malmrot.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Onsdag: ”Första barfota runt om”
Nästa artikelV75 Lördag: Jag tror att han vinner när som helst, säger Timo Nurmos

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.