Travsnack inför EXTRA V75 på Lillejulafton!

508

julstamning extra v75

Dan före dan blir det trav från Gävle i rutan.
Sportchefen Mathias Gustafsson tar en selfie med mobiltelefonen framför julgranen och delar med sig av sina tipsfunderingar inför travets uppesittarkväll med Extra V75.

Trav Gävleborgs sportchef Mathias Gustafsson lyckas bara så där med bilden av sig själv som tomte i huset hemma i Sandviken.
Att han är bättre som tippare än fotograf råder det inga tvivel om. Mathias Gustafsson är dokumenterat skicklig på trav och har bland annat varit lycksosam med andelsspelen på slutet.
Innan han tillträdde som sportchef för Trav Gävleborg, för ett och ett halvt år sedan, jobbade han med att tippa trav för olika tipsföretag.
Gävletravet är hemmabanan sedan 1987 då han började gå på trav som grabb.
– Jag har sett ett och annat lopp här kan man säga – och så klart även i Bollnäs och Hudiksvall som ingår i travsamerbetet.
Kvällen före julafton är banan i Gävle värd för Extra V75. En uppesittarkväll med första V75-start så sent som klockan 19.30.
– Det är bra klass på loppen med tanke på årstiden dan före dan. De flesta har väl mycket att stå i inför julen men just kvällen före brukar man kunna slå sig tillbaka i soffan. Då är det väl perfekt att kunna följa sändningen i tv – om man inte kan vara på plats hos oss, säger Mathias Gustafsson.

Tomtegubben bara tvåa
Ögnar man igenom startlistorna fastnar man särskilt för en häst i den här omgången. I kallblodens final i Dubbelcupen (V75-5) har en av de mest betrodda hästarna ett namn som sticker ut, 7 Tomtegubben.
– Ja, är det inte passande en sådan här dag? Tomtegubben var bra senast och höll på att vinna den gången och jag rankar honom tvåa i loppet. Men jag spikar emot. 2 Bellfaks blir en av mina två spikar i tipset i travprogrammet. Carlos Söderström är tränare på Åby och har ett kanonfint kallblod som varit mycket bra i tre raka segrar på slutet. Bellfaks blir stor favorit men borde också vinna det här. Av det jag sett av honom på slutet tror jag han blir mycket svårslagen. Hästen kan trava lite knackigt men det finns inte tendenser att han ska förlora än på ett tag. Han är riktigt bra.
Tomtegubben då?
– Absolut något för de som garderar. Jag är helt säker på att gänget bakom laddat för det här loppet. Han har varit i träning i Norge en stor del av året vilket bara borde ha gett honom hårdhet. Tomtegubben gör första starten i regi Ove A Lindqvist nu. Jag vet också att hästens ägare är på plats och att det är ett helt gäng som kommer att följa tävlingarna från restaurangen.
Vilken blir din andra spik på V75?
– En som jag tror ska ha väldigt bra chans trots bakspår är 10 Highspeed Call i V75-3.
Med spår där framme hade hästen varit stenklar, men jag tror att det kan vara bra chans nu också. Hästen har varit oplacerad i två lopp men det har funnits förklaringar. Så formen tror jag absolut inte det är någon fara med.
Vilka av hemmahästarna vill du lyfta fram?
– Någon eller några segrar ska kunna gå till regionen. Jag räknar till 28 hästar från Gävleborg på V75, varav 17 kommer från Gävle. 15 Sally Hill (V75-2) känner jag extra för. Det är en riktig topphäst i grunden som inte startat sedan i augusti. Hon fick en spark i hagen och har varit borta och behöver säkert något lopp för att bli som bäst. Men Sally Hill är ändå så jäkla bra att spelarna inte får glömma bort henne. Hon står perfekt inne i loppet och det är mycket därför tränaren Tomas Pettersson väljer att starta henne.
Om du får nämna ytterligare en hemmahäst?
– Då får det bli 1 Blue Star Celerity i V75-4. Det är kanonform på den kanten. Hon tog första segern i karriären 16 december efter invändig smygresa med lucka till slut och hade tjänat ihop till den segern. 4 Quick On The Draw måste galoppera bort sig om övriga ska ha en chans men den hästen är mycket upp och ner.

Fotnot: Uppesittarkvällen med Vinnare V75 sänds klockan 19.00-22.00 i TV12.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.