Travsporten öppnar sig för allmänheten

189

image-7

Landets travsällskap öppnar sig för alla som vill vara med.
Det beslutades vid Svensk Travsports fullmäktigemöte på Solvalla på onsdagen.
– Det här är en första del i vårt arbete att modernisera och skapa en mer effektiv organisation inom travsporten såväl centralt som lokalt, säger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist.
Den svenska travsporten har skiljt sig åt från de flesta andra sporterna i landet genom en selektiv invalsprocess. En intresserad person har inte kunnat bli medlem utan att bli föreslagen och invald. Syftet med stängda sällskap har varit att skydda de stora ekonomiska värden som travsällskapen sitter på. En risk som det nya stadgeförslaget eliminerat.
– Vi lämnar nu ett föråldrat förfaringssätt bakom oss. Stängda sällskap har begränsat medlemsantalet och medverkat till en stark underrepresentation av ungdomar och kvinnor. Förenklat kan man nu säga att när medlemsavgiften är betald är du medlem. Nu kan vi välkomna alla som vill vara med och utveckla travsporten i sitt travsällskap, säger Hans Ljungkvist.

Föryngring i styrelsen
Som en annan del i förnyelsearbetet adjungerades två ”ungdomar” in i Svensk Travsports styrelse.
Rebecka Persson, 23, och Johan Biderman, 24, ska ge ett yngre perspektiv bland de styrande inom sporten.
– Travsporten i Sverige är i akut behov av unga i samtliga grupper – allt från publik till aktiva. Därför måste Svensk Travsport veta vad den yngre generationen kräver och har för behov. Travsporten måste öka servicen och tillgängligheten, då gäller det att hänga med i samhällets utveckling. I den processen är ungdomarna A och O och där tror jag att jag har mycket att bidra med, säger Johan Biderman.

Kanal 75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.