Travtränare i radio!

241

wick

Travtränaren Lutfi Kolgjini är en av årets sommarpratare och 5 juli är hans dag i P1.
Men han är inte sommarens enda travtränare i radio.
Redan på torsdag spelar Bergsåkers Patrick Wickman huvudrollen när P4 Västernorrland direktsänder från hans gård i tre timmar.
– Jag satt och käkade lunch när jag hörde att de auktionerade ut tre timmars sändning till förmån för Världens Barn och impulsiv som jag är slutade det med att jag fick hela kalaset för 26 000 kronor, berättar Wickman.
Radiohjälpens kampanj Världens Barn samlar varje år in stora belopp, bland annat genom olika auktioner. När tre timmars direktsänd radio auktionerades ut vilade inte Wickman på hanen och kort senare var sändningen hans.
– Min fru satt i bilen och hörde på radion att jag vunnit auktionen. Hon blev helt förtvivlad och undrade vad jag höll på med. Men det är sådan jag är, otroligt impulsiv, och utöver att pengarna går till en bra sak tänkte jag att det här kan man göra något bra av.
Wickman har fått med tränarkollegorna Hans-Åke Johansson och Rikard N Skoglund på tåget och tillsammans har de bland annat bjudit in alla sina hästägare.
– Vi kommer att ha lite visningar på gården och reportern som kommer ut och håller i sändningen ska få åka häst. Vi vill sätta travsporten på kartan och försöka få lyssnarna att förstå hur roligt det är. Men exakt vad programmet kommer att innehålla är inte bestämt. Jag är som sagt väldigt impulsiv och det kan bli lite vad som helst.
Programmet börjar 10.00 i P4 Västernorrland på torsdag. Får man inte in rätt frekvens på sin radio går det bra att lyssna på sverigesradio.se.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.