Tre nya i Hall Of Fame

192

hall

Tre nya namn är invalda i Hall of Fame – Travets Storheter. Dessa är Frances Bulwark, Uno Swed och Gunnar Eggen som tillkännagavs vid Nordiska Travmuseet i Årjäng under lördagen.

Hall of Fame instiftades 2007 och varje år har det valts in två nya namn. I år blev det dock tre namn som valts in i den exklusiva skaran. Två svenska och en norsk travsportutövare. Under lördag förmiddag tillkännagavs att Frances Bulwark, Uno Swed och Gunnar Eggen är invalda i Hall of Fame.
Följande motiveringar kring dessa storheter är hämtade ifrån ATG:s pressrelease.
Motivering, Frances Bulwark: ”I tider då vårt svenska stål inte bet särskilt bra i den utländska konkurrensen, tävlade Frances Bulwark med stor framgång ute på Europas travovaler. Här hemma var hon så överlägsen att hon placerades utom toton, eller stod med många tillägg! Trots detta hann hon med att vinna fantastiska 80 lopp, i hårdast möjliga konkurrens. Och segrarna skulle ha varit än fler om man räknat alla de heat hon vann i olika heatlopp. Den sjätte representanten för svensk travsport att väljas in i Hall of Fame – Travets Storheter – är: Frances Bulwark.”
Motivering, Uno Swed: ”Uno Swed är en av de största hästkarlar vi har haft och raden av stjärnor som tränats av Uno Swed är lång. Det gäller också alla duktiga tränare som skolats i hans stall. Han var den förste skandinaviska kusken som vann mer än 100 segrar på ett år och totalt vann han 2 248 lopp. Uno Swed var även den första landsortstränaren som vann Svenskt Travderby, det gjorde han med Stepdaughter. Den sjunde representanten för svensk travsport att väljas in i Hall OF Fame – Travets Storheter – är: Uno Swed.”
Motivering, Gunnar Eggen: ”Årets norske representant i Hall Of Fame, travets storheter, är en person som har varit med och format travsporten i sitt hemland i många år. Först som lärling hos Thor Tholfsen och Karsten Buer, därefter som egen tränare i många år, med 9 derbytriumfer som kusk, och 10 derbytriumfer som tränare, på sin meritlista. I Kriteriet segrade han 4 gånger. 13 gånger var han landschampion och han har vunnit många championat på de norska travbanorna. Han är också Norges mest vinnande kusk med 5 546 triumfer totalt vid utgången av fjolåret. En av segrarna var i EM för kuskar 1996. Gunnar Eggen är troligen mest känd för Sugarcane Hanover som vann många stora internationella lopp. Den sjätte representanten för norsk travsport att väljas in i Hall of Fame – Travets Storheter – är: Gunnar Eggen.”
Invalda i Hall of Fame – Travets Storheter 2007: Sören Nordin, Ulf Thoresen 2008: Stig H Johansson, Steggbest 2009: Big Noon, Karsten Buer 2010: Bulwark, Rex Rodney 2011: Berndt Lindstedt, Alm Svarten 2012: Frances Bulwark, Uno Swed, Gunnar Eggen

Michael Carlsson

Föregående artikel30timmar & 203 mil senare……
Nästa artikelViola Silas gör comeback på Axevalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.