Viola Silas gör comeback på Axevalla

197

violacome

Efter nästan tio månaders tävlingsfrånvaro har det blivit dags för Viola Silas att göra comeback på tävlingsbanan. Hon gör det under Axevallas Stochampionatshelg, närmare bestämt söndagen den 22:e juli, och då i ett stolopp med 100.000 kronor i förstapris.

– Det känns på henne att hon är sugen på att tävla igen, det ska bli jättekul både för henne och mig, säger Fredrik Persson.

Efter segrar i en Breeders´Crown-final och korta E3 som treåring. Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och Derbystoet som fyraåring samt bland annat en guldfinal som femåring tog sannsagan tillfälligt stopp under senhösten ifjol. – Hon fick en skada i ett bakknä där behandlingen inte hjälpte varför vi fick ta till en operation. Konvalescenstiden drog dock ut på tiden, vilket berodde på att hon inte kunde stå still med en spricka i ett skenben som följd. Men även detta läkte ut och jag har nu kunnat träna på som jag velat sedan i slutet av april.

I början på juli skötte hon sig exemplariskt i ett kvallopp hemma i Kalmar och efter lite velande har man alltså tagit beslut gällande den närmaste matchningen. – Hon var smidig och fin kvalet, travet flöt perfekt både i kurvor och på rakor och hon har skött sina efterföljande jobb på ett mycket bra sätt.
– Vi var lite sugna på att starta i guldloppet under lördagen men beslutade till slut att ”Stoslaget” kan passa henne bättre. Hennes hovar ser jättefina ut för dagen och tillåter banunderlaget kör vi barfota runt om direkt.

Är allt väl med Viola Silas efter söndagens start finns det förstås ett koppel av lopp att välja bland men Fredrik Persson är noga med att man skyndar långsamt. – Jag vill för det första att hon går med full fart över mål i söndagens start och därefter får vi börja leta vidare bland ”propparna”. Efter vad hon har gått igenom känns det ändå bäst att ta ett lopp i taget och inte ställa in siktet alltför långt fram, avslutar Fredrik Persson.

Anders Nilsson

Föregående artikelTre nya i Hall Of Fame
Nästa artikelFem tippar V75 – Axevalla 21 juli

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.