Tre segergester på V75?

24

image-11

Peter Untersteiner åker till Eskilstuna med en favorit och två skrällbud. Foto av BURT SEEGER

Asterix Hornline är favorit.
Dessutom har Peter Untersteiner två skrällbud.
Redan i V75-inledningen kan han fälla en av omgångens storfavoriter.
– Felicia V.E. är ett tufft sto som går hela vägen hem och de har alltid chans, säger Halmstadtränaren.

Att Stepping For Money blir storfavorit i V75-1 är inte så konstigt. Senast föll hon med flaggan i topp i en V75-final och från spår två bakom startbilen har hon perfekta förutsättningar den här gången. Men det saknas inte motbud. I rygg på Stepping For Money startar Felicia V.E.
– Hon gick väldigt bra i skymundan senast. Jag valde fel väg i sista sväng, annars hade vi nog varit tvåa, men hon gick rejält in i mål. Man ska inte nonchalera henne för hon brukar gå rejäla upplopp. Det kan bli svårt att ta längder på Stepping For Money för det är en bra häst, men Felicia V.E. är en kantboll om det skulle klaffa för min del, säger Peter Untersteiner.

Kör i ledningen
I den sjätte V75-avdelningen planerar Peter Untersteiner att sätta käppar i hjulen för ännu en favorit, Research, som har imponerat stort i vinter och nu går ut från ett sjundespår bakom startbilen. Fyra positioner längre ner, från spår tre, startar Peter Untersteiner och Photoboy.
– Min målsättning är att köra i ledningen nu när det är kortlopp igen.
Senast slutade Photoboy tvåa från ledningen på rekordet 1.12,1.
– Det var faktiskt det bästa lopp han har gjort för mig och han har toppform. Jag är medveten om att han möter tuffare hästar den här gången men målsättningen är som sagt att köra i ledningen.

Både stark och speedig
I den avslutande avdelningen får Peter Untersteiner själv bära favoritskapet. Asterix Hornline rundade senast motståndet från femte par utvändigt.
– Han är inne i en fin period och går bra varje gång. Senast kändes han väldigt kaxig där i sista sväng innan jag styrde på och han avgjorde på ett väldigt fint sätt, så det var plus i kanten.
Den här gången är det lång distans och femtespår bakom startbilen som gäller för Asterix Hornline.
– Han är gynnad av distansen men spåret gör att det är lite vingelrisk för han är inte så snabb ut. Taktiken får jag bestämma spontant för han kan båda grejerna – han är småstark och kan gå hela vägen och han kan speeda bra, det visade han senast.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.