Andra raka på V75 för strulputten?

26

image-12

Om svenske rekordhållaren Zonguldak håller ordning på benen i V75-2 lär konkurrenterna få det svettigt. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Zonguldak vann på svenskt rekord senast.
Wingait Ida är i sitt livs form.
Stefan Persson kan få en rolig V75-lördag i Eskilstuna.

Zonguldak (V75-2) stod för en mäktig styrkedemonstration när han senast höll undan för klasshästen Lover Face och landade på svenska rekordet 1.12,6 över 2 140 meter, voltstart. Att Zonguldak har hög kapacitet var förvisso inget nytt, men han har blandat och gett i loppen.
– Jag förstår dem som inte tror på honom för han har gjort bort sig ofta. Men jag tycker att han känns väldigt bra nu och min känsla är att det kommer gå bra i morgon, säger Stefan Persson.
Även näst senast hade Zonguldak segern på gaffeln men då galopperade han omotiverat på upploppet.
– Jag har egentligen inte den blekaste aning varför han galopperade då men jag har funderat mycket och de gånger vi har provat honom barfota har han fungerat väldigt dåligt. Därför slog vi på sulor senast och det kan vara så att han har blivit lite öm i tassarna till slut tidigare.
Zonguldak kommer att tävla med precis samma utrustning som senast och från spår fyra bakom startbilen lär han bli en hård nöt att knäcka för konkurrenterna.
– Det är bara hans skötare som har kört honom efter senast och hon säger att han känns bra. Det är en häst med väldig fysik och två veckor mellan starterna passar honom jättebra.

Aldrig varit bättre
I loppen före Zonguldaks har Stefan Persson en annan högintressant häst till start. Femårige Wingait Ida tampades mot kulltoppen i fjol och nu kan första V75-segern komma.
– Hon är väldigt, väldigt bra i ordning. Hon har suttit fast med mycket krafter kvar två gånger i rad och känns kanon efter senast. Rent formmässigt har hon nog fanken aldrig varit bättre.
Wingait Ida kan öppna bra från start men taktiken lägger sig inte Stefan Persson i.
– Jag kan inte komma ihåg någon gång som jag har sagt åt Björn (Goop) hur han ska köra. Han är så jäkla bra påläst, vet precis vilken häst han själv kör och vad han möter.

Två skrällbud
Ytterligare två hästar från stall Stefan Persson äntrar banan inom V75-spelet och Halmstadtränaren låter nöjd även med dem.
Prince Orlando (V75-5) har jättefin form men iskallt läge (spår 15), men det visste jag när jag anmälde. Det krävs att det blir riktigt toktempo om han ska komma in i matchen.
Angelo Am (V75-7) spurtade bra senast. Han hade varit ifrån och vi hade behandlat honom flera gånger, så han hade stått över ganska mycket. Men jag tycker att han gjorde det bra ändå och min känsla är att han kommer att vara betydligt vassare i morgon. Det brukar han alltid vara när han fått lopp i sig.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.