Treasure Kronos blir svårstoppad på V75

78

treasure kronos

Tapper tvåa i Breeders’ Crown senast.
Perfekta förutsättningar den här gången.
Kulltoppen Treasure Kronos blir svårstoppad i Axel Jensens Minneslopp.
– Jag tror att hon har väldigt bra chans, säger hästens kusk Christoffer Eriksson inför lördagens V75-tävlingar.

Treasure Kronos (V75-3) är vad man skulle kunna kalla en internationell travhäst. Hon är född i Italien, ägs av kanadensare, tränas av nordamerikanen Jerry Riordan i Halmstad och tillhör den nordiska kulltoppen. Som treåring vann hon i fjol Breeders’ Crown och i år hade hon bland annat vunnit Stosprintern och slutat trea i Drottning Silvias Pokal innan hon för två veckor sedan på nytt gjorde en topprestation i Breeders’ Crown. Efter en urtapper insats utvändigt om ledaren fick hon nöja sig med andraplatsen bakom In Toto Sund.
– Det var en riktigt bra insats men hon har gjort bra insatser varje gång hon startat så det var inga konstigheter med det, säger Christoffer Eriksson.
Så här i slutet av året pratas det ofta om att unghästarna är lite trötta och slitna efter en lång och tuff säsong. Treasure Kronos har emellertid bara gjort åtta starter under 2016 och då hon dessutom fick ett 3,5 månader långt tävlingsuppehåll inför Breeders’ Crown-uttagningarna, och alltså bara har gjort två starter sedan juli, stämmer knappast ovan nämnda tes på henne.

”Väldigt startsnabb”
Att Treasure Kronos hade turen med sig i spårlottningen och drog spår 2 stärker hennes aktier ytterligare.
– Hon är verkligen en kanonhäst som har gått bra nu i två lopp efter vila och står med perfekta förutsättningar den här gången, säger Christoffer Eriksson, som inte verkar ett dugg orolig för att ett annat toppsto, startsnabba Otrobanda, ska snuva Treasure Kronos på ledningen.
– Treasure är väldigt startsnabb och jag tror nog att hon kommer att kliva iväg rätt så bra. Jag kan inte tänka mig att Otrobanda tar en hel längd på min häst.

”Oerhörd kapacitet och fart”
Jerry Riordan har ytterligare en högintressant häst till start inom V75-spelet och Christoffer Eriksson sitter i sulkyn bakom den också.
Twister Bi (V75-6) var fantastiskt bra senast. Han är inte helt att lita på alltid men han har oerhörd kapacitet och fart i sig så det behöver kanske inte vara fel med ett bakspår den här gången.
Twister Bi startar från spår 10. Att två av hästarna i det främre ledet bakom startbilen, däribland tuffe motståndaren Poet Broline, är strukna ser inte Eriksson som ett självklart plus.
– Det klart att det är två hästar mindre i fältet men samtidigt kanske det hade blivit bättre tempo om Poet Broline hade varit med i loppet, så att inte han är med kan vara både en fördel och en nackdel.
– Vi är lite utelämnade från det här startspåret men Twister Bi tål att göra lite jobb själv så det klart att han borde vara långt framme. Men för att han ska vinna är nog löpningsförloppet avgörande.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEn söndag med försmak av PdA
Nästa artikelOscarsson slog till direkt!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.