Trebol förbi Järvsöfaks

121

Trebol förbi Järvsöfaks

43 raka segrar – ett världsrekord i segrar tagna i svit.
På onsdagen gick spanske travaren Trebol förbi svenska kallblodet Järvsöfaks och innehar nu den längsta segerraden i historien.

Tolvårige hingsten Trebols segerstaplande på semesterön Menorca resulterade på onsdagen i ett världsrekord. På travbanan Maó på Menorca tog den före detta världstravaren sin 43:e raka seger och har därmed den längsta segerraden världen skådat i travsporten.
Trebol har huvudsakligen haft två banor att bygga sin rad på de senaste åren. I söndags kom seger 42 på Torre del Ram på Menorca.
Svenske kallblodet Järvsöfaks var länge innehavare av rekordet i antal raka segrar för travhästar med sina 42 segrar, tagna mellan april 2003 och maj 2005.
Trebol var under många år i träning i Frankrike men föll för åldersstrecket för ett par år sedan. Ägaren Pau Salord tog hem sin häst hösten 2017 och har sedan dess uteslutande matchat på Mallorca och hemma på Menorca, där den forne världstravaren tävlat om småpengar.
Onsdagens seger var värd 300 euro. Segertiden skrevs till 1.24,5 över 2280 meter, autostart. Liknande tider sprang kallblodet Järvsöfaks i var och varannan start som aktiv.
Trebol, med sammanlagt 75 segrar på 138 starter, tävlade med framgång internationell som yngre då det bland annat blev segrar i franska loppet Prix du Luxembourg och ett par upplagor av Kymi Grand Prix i Finland.

Föregående artikelV75 Lördag: En outsider i Örebro International
Nästa artikelDrivningar i italienska storloppet Lotterian upprör

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.