Trippeltrav Axevalla, del 2

24

dd-tips dd-blogg

Ni som hänger med här vet att jag sällan rekommenderar vinnarlir men igår varnade jag för Bacan Degato som jag tyckte man kunde lira lite på om man fick runt 5-6 gånger. Jag kan inte påstå att jag är speciellt säker vad gäller att bedöma vinnarodds men när Bacan Degato till slut gav över 20 gånger degen så blev jag lite överraskad. Tyvärr spelade jag i förhand och då stod han i ca 8 gånger vilket jag tyckte var helt ok och sedan jobbade jag och hade inte möjligheten att följa spelet och loppet i realtid. Fick berättat för mig att han vann och jag tänkte att han gav nog någonstans runt 4-5 gånger som bäst så döm om min förvåning när jag tryckte igång ATG-appen och såg att segeroddset blev 20,35 🙂 Tack för kaffet.
Men efter den inledande glädjen så gick det mesta liret för dagen i moll och spelhumöret dalade minst sagt. Irriterad på mig själv som totalt ignorerade Star Advisor Joli som var otroligt fin idag. Där missade jag totalt och tar på mig det. Jag kanske trodde att det skulle blivit lite mer tempo på loppet men nu fick Erik Adielsson köra i ett behagligt tempo samtidigt som mina streck satt djupt nere i kön och loppet var i stort sett över för dom. Tripolini VP avslutade fint och jag tycker att Jeppe borde kört mer offensivt men samtidigt är det lätt att sitta här och säga det när Jeppe är kusk och sitter där bakom och känner hästen och vet vad han har att åka med. Nåväl, nya tag! Men som sagt, tipparenergin pös ur mig en aning och jag kommer bara leverera ett DD-förslag, en tvilling och ännu ett vinnarlir 😉

DD-1 är finalen av Stochampionatet 2015 och trots att det är ett fint finalfält med flera mycket fina fyraåriga damer så tänker jag ändå spika Veijos pansarsto 4 Some Summit. Hon ska med största sannolikhet köras barfota runt om och jag tror att hon är starkast till slut. Bakom är det väldigt öppet och för er som vill gardera så är det givet att strecka 6 Evelina Palema som gjorde det riktigt bra bakom Some Summit i uttagningsloppet.
Jag streckar en trio i DD-2 och hoppas det räcker. 1 Caprino BR har jag ingen vidare koll på men det låter bra från stallet och även om han missar spets så är han garanterad en bra resa. 6 Kan Ha är min vinnare och här kommer nog Erik att ladda för spets och det är onekligen en kusk i FLYT (även om det slutade lite sämre på V7 idag…). Bra häst och från spets blir han svårslagen. Men jag vill ha med en kuse som jag gillar och det är 10 Als Winnermede. Lite taskigt läge men med rätta ryggar sista varvet så får förhoppningsvis tränare och kusk Svante Ericsson fart på honom över upploppet och då kan han överraska.

DD-1: 4 Some Summit
DD-2: 1,6,10
Min raka DD: 4-6
Dagens Bubblare: 4-10

Vinnarliret dyker upp i lopp 4 där 5 Man In The Mirror debuterar i regi Johan Untersteiner. Något svårbedömd då han ej varit i träning så länge hos Johan men jag körde honom i början av veckan och jag blev lite småkär för det var en himla mysig häst och han kändes fin. Honom lär vi knappast få några 20 gånger på men ungefär som igår så tänker jag att om vi får någonstans runt 4-6 gånger så är det värt en liten slant. Och tvillingen är i samma lopp. 9 Gio Follo har jag ju tjatat om flera gånger och jag lyckades ju missa den gången han skrällde och vann till 28 gånger. Nu hoppas jag han kan dyka upp på andraplatsen och förhoppningsvis fylla på kontot en aning när Man In The Mirror är etta imål 😉

Lycka till och fortsatt trevlig helg!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.