Tror ni Mr Perfect vinner på V86?

35

oscarsson v86

Mr Perfect har skött sig perfekt i år. – Dom ska vara bra för att slå honom på onsdag, säger Jim Oscarsson.Foto av ALN PRESSBILD

Obesegrad i fem starter i år.
Kungen bland treåringarna så här långt.
Mr Perfect var namnet.
– När de får såna här glänsarnamn är det roligt att de verkligen blir bra också, säger Jim Oscarsson om hästen inför onsdagens start i V86 på Solvalla.

Åtta ungdomar är med och gör upp om förstapriset 100 000 kronor i Rikitikitavis lopp, V86-4, på Solvalla. Uppgörelsen ingår i den så kallade Kriterieserien för de treåriga travarna och spelfavoriten i loppet kommer från Eskilstuna.
Travfamiljen Oscarsson med pappa Jim i spetsen, har fött upp Mr Perfect – en helbror till gulddivisionshästen Dreams Take Time.
Efter fem starter i år har den tre år yngre lillebrodern inte varit i närheten av förlust.
– Men nu börjar det dra ihop sig. Han möter ett bra gäng på Solvalla och det är ju så att ju fler segrar i rad, desto närmare kommer man en förlust, säger Jim Oscarsson skrockfullt.
När intervjun görs under måndagsförmiddagen har ”den perfekte” just varit ute och testats i några intervaller på rakbanan i Stora Lida, någon mil utanför Eskilstuna.
Träningsvillig, pigg, glad och okomplicerad är ord Oscarsson använder för att beskriva stallets nya stjärna.
– Han kändes otroligt fin nu också måste jag säga. Körde bara några intervaller med honom men allt var jättebra. Så här långt har allt varit perfekt i alla fall. Han har vunnit sina lopp på ett bra sätt utan att behöva ta ut sig så mycket och med träningen vi kunnat ge honom har han bara blivit finare och finare hela tiden.

Lyssnar på kusken
Mr Perfect närmar sig alltså – enligt statistiken – en förlust.
Som tvååring i fjol fick hästen två uppmjukande starter i kroppen och slutade tvåa båda gångerna. Men 2015 har det alltså blivit fem segrar, varav två kommit i treåringslopp på V75.
Oscarssons häst har visat sig oöm för positioner. Just styrkan är en av hästens viktigaste egenskaper.
– Han har vunnit på bra sätt alla gångerna och aldrig varit trött efteråt. Då är han mer trött i träningen dagar då han gått lite tyngre. Men han är mycket träningsvillig och det är kul att köra honom i loppen också. Han springer liksom och kollar efter konkurrenterna och väntar in och lyssnar på hur kusken vill ha det så att säga. Nej, mycket kan hända men det känns som en topphäst i vardande i alla fall, säger Jim Oscarsson.

Syskonskara på fem
Trav är gångarten han hållit sig till i samtliga lopp. Startsnabbheten finns där men har inte behövt testas ännu. Så än så länge kan man faktiskt säga att hästen gör skäl för namnet.
Mr Perfect är ett ”hemmabygge” av Oscarssons. Andover Andover är pappa och B.My Honey mamman som lämnat fem avkommor.
– Vi brukar köra lite varierat och ge hästarna namn som vi kommer på. Med den här var det Sussie (hustrun) som ville döpa efter mig – hon tycker ju verkligen att jag är perfekt. Nej, så var det nog inte. Ha-ha. Men när de får såna här glänsarnamn är det ju roligt att de verkligen blir bra också!
Vad säger du om motståndet på onsdag?
– Det är treåringar och alla är på väg uppåt. Men min är jäkligt bra och jag måste tro på honom igen. Dom ska vara bra för att slå honom – om vi säger så. Det är några tuffa emot och den jag personligen tror är värsta hotet är Roger Walmanns 5 Forecast som sett trevlig ut på slutet. Vi ändrar inget i skoningen utan han får gå med skor runt om som vanligt. Eftersom Mr Perfect börjat hitta lite form är tanken att han ska få ett öppet huvudlag den här gången i stället för det stängda med hål i som han haft. Men jag bestämmer först efter värmningen hur det ska bli, slutar Jim Oscarsson.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.