Spännande start på Långfredagens V75

18

sundberg långfredag v75

Charrua Forlan tillhörde landets bästa fyraåringar i fjol. På långfredagen jagar Hans-Owe Sundbergs stjärna en finalplats i Olympiatravet.Foto av LARS JAKOBSSON

Årsdebuten är avklarad.
Med lopp i kroppen hoppas Hans-Owe Sundberg få det svar han drömmer om av stallets stjärna Charrua Forlan.
– Det ska bli spännande se om han kan ta klivet upp i högsta klassen. Det är det som gäller i år, säger Solvallatränaren inför långfredagens V75 på Färjestad.

Olympiatravet är ett säkert vårtecken och när V75 gästar Färjestad på långfredagen så är V75-6 höjdpunkten. Det handlar om ”Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal”, loppet är även andra deltävlingen i Olympiatravet och förutom förstapriset på 250 000 kronor ligger även en finalbiljett i Olympiatravet i potten.
Hans-Owe Sundbergs hårding Charrua Forlan (V75-6) är en av nio hästar som jagar en finalplats.
– Det har jag inte tänkt på över huvud taget. Men vinner han får vi fundera på det. Olympiatravet är faktiskt inget jag funderat på, säger Hans-Owe Sundberg.

Hög lägstanivå
Femårige Charrua Forlan årsdebuterade i onsdags på Solvalla med en andraplats bakom Kazire de Bob.
– Jag var fick det lopp jag ville och han visade vilken hög lägstanivå han har för jag var faktiskt inte riktigt nöjd med honom. Det flöt inte riktigt som jag ville. Han hade känts väldigt fin inför årsdebuten och jag hoppas det var ringrost.
– Jag tror han kommer må gott av det loppet. Vi har i alla fall inte hittat några fel efter och han äter och dricker och mår bra.
I årsdebuten handlade det om lång distans – på långfredagen handlar det om sprinterdistans.
– Det är väl inget som är någon nackdel. Han är väldigt allround. I fjol startade han över sprinterdistans två gånger, först var han tvåa bakom Corky i Fyraåringseliten på elitloppssöndagen, sedan vann han nere på milebanan i Tingsryd.
Vad kände du när ni lottades till spår tre bakom startbilen?
– Det var jag inte missnöjd med. Det är ett bra spår. Men jag har inte hunnit studera motståndet så noga ännu, men jag trodde kanske att det skulle bli ännu värre, att fler topphästar skulle komma ut här.

Troligen barfota runt om
Vad tror du om chansen?
– Min häst är god nog att vara med i ett sådant lopp och jag hoppas att han är en av dem som ska vara med och göra upp om det. Jag tycker det ska bli spännande. Jag hoppas att han ska vara vassare nu med loppet i kroppen. Är han som han kan vara då vet vi att han gör en bra insats.
Gör du några ändringar jämfört med årsdebuten?
– Om banan ser bra ut blir det troligen barfota runt om, det är väl det i så fall. Men det är marginellt, det viktiga för honom är att han kan gå barfota fram.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.