Trots flera fina insatser är han utan seger i V75

145

Inför V75/jackpot: Ny startbil ändrar förutsättningarna

Trots flera fina insatser är han utan seger i V75 efter 18 försök.
Men nu kan det mycket väl vara dags för Västerbo Grosbois att spräcka nollan i travets elitserie.
– Han är värd en seger och jag hoppas att den kommer nu, säger tränaren Rauno Pöllänen.

Lördagens V75-omgång avgörs i Bollnäs och favorit i den sjätte avdelningen är Västerbo Grosbois. Han har gjort flera fina insatser i tuffa V75-lopp men aldrig vunnit. Detta trots att hästen inte har varit dålig på något sätt, snarare tvärtom. Han har gjort flera jämna och bra insatser men mot stenhårt motstånd. Det har varit topphästar som Disco Volante, Magic Gwin och Volnik du Kras som har besegrat honom.
– Han har tagit många fina placeringar i V75 och gått bra hela året. Det är en tacksam häst som är startsnabb, travsäker och lättplacerad. Han gör alltid vad han kan och har inte galopperat i lopp en enda gång för mig. Det är otroligt roligt för mig som en liten tränare att ha honom i stallet, säger Rauno Pöllänen.
– Formen är riktigt bra nu. Senast vann han väldigt enkelt och kändes jättefin när han bara sprang undan till slut. Det är bara två gånger som han har varit sämre i V75. Det var i Umeå och i Östersund och båda gångerna hade han en liten halsinfektion som satte ner honom. Jag kände att jag inte hade något i tömmarna men trots det gick han bra. Det visar att hästen har en väldigt hög lägstanivå.

”Är grym de första stegen – följer bilen”
Rauno Pöllänen har 19 hästar i träning och Västerbo Grosboi är den bästa. På lördag hoppas han få vinna V75 och Gävle-tränaren reser till Bollnäs med segerplaner. Västerbo Grosboi har spår sex bakom bilen och är mycket startsnabb.
– Västerbo Grosbois (V75-6) är väldigt startsnabb och följer med bilen 20 meter längre än de andra hästarna. Han är grym de första stegen och det borde vara god chans att komma till ledningen. Jag provar vad som går och kommer vi dit kör jag i ledningen, säger Pöllänen.
– Väl i spets försöker jag bestämma och då tror jag på bra chans. Men han tål tempo också för i finalen under elitloppshelgen gick han 1.11,4 som trea och var riktigt bra. Jag tycker att han har gjort sig förtjänt av en seger och hoppas att den kommer nu.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, jag tror inte det. Vi kör barfota runt om och i samma vagn som han har gått i på slutet. Det blir antingen öppet huvudlag eller halvstängt men det bestämmer jag efter värmningen. Han har gått med båda och fungerar hur bra som helst med båda huvudlagen.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.